Vorig jaar hield ik het online thuisonderwijsdagboek welgeteld 5 weken vol. Ahum… Niet bepaald een succes te noemen. Dit jaar moet dat beter, vooral omdat ik het niet meer van plan ben op papier bij te houden en ik wel inspectie verwacht. Deze keer heb ik het dus duidelijk bovenaan de blog gezet in het menu zodat ik er zelf ook steeds met mijn neus word op gedrukt. Beetje mezelf motiveren zeg maar 😉

Zoals jullie inmiddels al wel konden lezen op de blog, zijn wij gestart met ons nieuwe schooljaar. Onze eerste week zit er op en we zijn heel rustig op gang proberen te komen en dat bleek na een behoorlijk lange pauze ook wel nodig te zijn.

Maandag
Ze deden wiskunde, spelling en taal in hun gewone boeken. We leerden tellen in het Frans en oefende dat op de trampoline. Ik zei een Frans cijfer en de kinderen moesten het juiste aantal springen. We begonnen ook aan de eerste stap van het opbouwen van ons eigen land. Oh en we keken natuurlijk een stuk van de match België tegen Panama 😉
Victor die leerde dan weer tellen met een Hubelino leren tellen set en hij oefende schrijven in een beginnend schrijven (lijntjes overtrekken enzo) boekje. Hij werkte ook nog in een ander boekje waarin hij moest tellen en aantallen herkennen.
’s Avonds reden we met de fiets (de twee oudsten op hun eigen fiets) naar de atletiek waar zowel Lucas als Thibeau zich uitleefden. Ondertussen oefende Victor op zijn fietsen en Charlotte op haar loopfiets.

Dinsdag
Lucas oefende zijn fijne motoriek met de grafitape. Hij maakte een olifant op de deur, meer kon je daarover al lezen in een eerdere blog.
Ze deden wiskunde, schrijven en taal in hun gewone boeken. Maakten een schrijfpalet opdracht, speelden blokfluit en deden ICT. Charlotte en Victor hadden het wat lastig waardoor we niet meer konden doen. Het was al meteen een vermoeiende tweede dag. Niet eentje om meteen over te doen.

Woensdag
Vandaag hadden ze maar 2 uur les waarin ze wiskunde, taal en spelling deden. Ze deden ook een ik lees, ik doe opdracht. Daarna was het tijd om ons klaar te maken want er was een tentoonstelling op de tekenschool waar Lucas naartoe gaat. Lucas toonde ons al zijn geweldige knutselwerken die hij het afgelopen jaar heeft gemaakt en kreeg een erg mooi jaarboek. Wat was het heerlijk om hem daar te zien glunderen van trots en te zien knuffelen en praten met zijn vriendinnetjes.
Na afloop naar huis, snel eten en weer onze fiets op naar de atletiek.

Donderdag
GEEN LES! Nee, want papa had een dag vrij. We hadden een drukke dag. Zo gingen we onze nieuwe auto ophalen, kwam de huishoudhulp, werd er gewerkt voor de webshop, kwam er iemand met de kinderen spelen, moesten we naar de kinderpsychiater voor de laatste bevestiging van Thibeau zijn autisme diagnose, … Kortom een hele dag geloop.

Vrijdag
Wiskunde, spelling en taal in de gewone boeken en een schrijfpalet opdracht. Dat was het. Daarna kwam er een enorme ontlading over de nieuwe auto waardoor crisis na crisis passeerde. De eerste week  hakte er al meteen in. Het is voor iedereen weer wennen aan het nieuwe ritme. Dat komt wel weer goed eens we het allemaal wat gewoon zijn.

Zaterdag
We beloofden Thibeau dat als hij kon fietsen zonder zijwieltjes hij een nieuwe fiets kreeg. Sinds een maand ongeveer kan hij echt fietsen! Nu we een auto hebben die groot genoeg is, reden we naar Decathlon waar we zijn nieuwe fiets kochten. Fiets in de koffer en we reden verder. Inmiddels kregen we bericht dat de tekenschool niet zou doorgaan wegens ziekte van de juf. Erg jammer want het was de laatste keer dat Lucas zou kunnen gaan. Hopelijk kunnen we woensdag dan toch zijn werkjes ophalen. We besloten dan maar al door te rijden naar de supermarkt, toen we parkeerden viel mijn euro dat er daar niet veel verder de match op groot scherm zou worden uitgezonden. Ik keek even op de klok… Stips 14 uur. Ik overtuigde mijn niet zo voetbalgezinde echtgenoot en we wandelden super snel naar de markt. De jongens waren door het dolle heen en gingen helemaal op in de sfeer. Tijdens de pauze gingen we richting de winkel. 2 uur aan een stuk in de drukte zou niet goed aflopen. Super rustig de boodschappen doen en dan voor de laatste 20 minuten terug naar de markt om het einde van de match te zien. Wat een feest werd het.

Zondag
En zo zijn we alweer bij de laatste dag van de week vandaag. De kinderen voetballen in de tuin en spelen de ganse match van gisteren na terwijl Joeri in de garage aan het werk is voor de webshop. Ik schrijf dan maar deze blog. De kinderen hebben deze namiddag nog therapie. Terwijl de ene therapie heeft, gaan we met de andere naar een speeltuin en bos. Zo wisselen we de kinderen af gedurende een aantal uur. Een rustige dag dus.

Hopelijk gaat volgende week alweer beter. Altijd weer even wennen dat opstarten, maar zowel ik als de kinderen zijn blij dat we weer begonnen zijn. Ze hebben het gemist, ze weten alleen nog niet goed hoe ze met de nieuwe structuur om moeten gaan. Komt weer helemaal goed. En ik leerde na het schrijven van deze blog dat ik het vanaf nu gewoon dagelijks al even moet typen, want als ik het zo herlees ben ik de helft vergeten van wat ze hebben gedaan. Het was heus niet zo weinig. Oh ja, sowieso wandelen we trouwens elke dag blokje om want de pakketten van de webshop moeten naar de post gedaan worden. Kwestie van aan voldoende beweging te komen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!