Maandag
Vandaag was een drukke dag zonder lessen aan tafel. In de voormiddag was de vrijwilliger en die gunde me wat rust dus trok ze met de 4 kinderen (Nathan bleef bij mij uiteraard) richting de speeltuin om daar bewegingspelletjes te spelen. Hebben ze ineens wat beweging gehad.
In de namiddag was onze PA er en die speelde eerst een uur met Lucas boven met de lego en monopoly gamer en daarna beneden spelletjes met de kindjes. Ze deed ook Chinese voetbal met hen.
Daarna meteen de fiets op naar de atletiek.
Het was dus een dag vol lichamelijke opvoeding 😉

Dinsdag
Aangezien er goed weer aan komt zijn we begonnen met de tuin op te ruimen. Ons zwembad werd (zoals elk jaar en dat zijn we meer dan beu) vernield door een kat dus dat moest weg zodat het nieuwe dat morgen wordt geleverd kan gezet worden. We wasten onze watertafel uit (daarover in een volgende blog meer) en vulde deze met water. Ook onze sensory bakken hebben we op orde gezet (ook hierover later meer).
We deden lichamelijke opvoeding met Krokokoppen (waarvan een give away loopt) en speelden heel wat educatieve wiskunde spelletjes omtrent breuken, kleuren, vormen, grootte, hoeveelheden, euro’s, … We leerden ook over insecten en maakten een tekening van een insect. En de dierenquiz mag ik zeker ook niet vergeten alsook het zoeken naar bij elkaar passende cijfers. Er werd ook heel wat gelezen.
Kortom een ontspannen, leuke maar toch leerrijke dag.

Woensdag
Vandaag zouden we de lessen wat later starten zodat we eerst, zoals gepland, Lucas zijn werkjes op de tekenschool konden ophalen. Daar aangekomen stond de juf er op dat hij de les mee zou volgen. Hij gaat nooit op woensdag en kent er dus niemand. Meteen was hij heel enthousiast. Hij wilde dolgraag blijven. Wat een voorruitgang. Onverwachts bleef hij dus op de tekenschool, maar ik zou hem dan wel vroeger gaan halen. Ik smeet in mijn hoofd gans de planning in een mum van tijd om . Als ik hem wat vroeger kon gaan halen dan zouden we nog naar het gemeentehuis kunnen. Na het gemeentehuis naar de bibliotheek, speeltuin en aansluitend ineens de atletiek. Alles ligt bij elkaar dus het zou dom zijn dat niet te doen.
Na de atletiek hebben we nog samen het nieuwe zwembad opgezet en was de dag al snel weer om. Nu ja, ze hebben wel een gans boek uitgelezen in elk geval.

Donderdag
Het warme weer smijt echt roet in het eten. We geraken maar niet achter onze schoolboeken, maar dat houdt ons niet volledig tegen. We legden de namen van dieren met letters die in het water lagen en ik vertelde hen meer over de dieren. Victor zocht dan weer dezelfde letters uit. Er werd voorgelezen voor hen, ze hebben zelf gelezen, speelden uno en vooral heel veel in het zwembad. Ze besloten dat methode Techniek! te willen gaan gebruiken tijdens de lessen en ’s avonds werd het natuurlijk niet bepaald vroeg aangezien België moest voetballen op het WK.

Vrijdag
Omdat we op zaterdag een super leuke, leerrijke en drukke dag zouden hebben, besloot ik alvast met de vijf kinderen alleen naar de supermarkt te gaan. Qua sociaal contact kon het wel tellen als ik terugdenk aan hoe ze het hebben staan uitleggen tegen die dame aan de kassa. Ze vroeg me nog of ze altijd de hele dag zoveel praten. Niets spannends dus 😉

Zaterdag
Iedereen uit bed, spullen pakken en weg. Nog snel langst de schoenwinkel want Lucas zijn sandalen waren kapot en met dat warm weer zijn die toch echt wel onmisbaar. Daarna doorrijden naar Puyenbroeck waar we naar de gezinsdag gingen van Tanderuis vzw. We begonnen met een gezellig picknick met een bevriend koppel en hallo zeggen tegen gekende gezichten. Daarna was het tijd voor een fotozoektocht. Vooral Lucas leidde die. Hij nam de kaart en ging kaartlezen. Deed hij super goed! Bij elke stop moesten we een spelletje spelen, nu ja veel stops hebben we niet kunnen doen want ze lagen nogal ver uit elkaar. 9 km op 3 uur tijd gewandeld in de hitte was wel voldoende. Gelukkig verzamelden ze na afloop de spelletjes nog op een grasveld waar de kinderen vrij gingen rondlopen en de spelletjes spelen. Ze speelden de hele dag met een vriendje overigens.
Na afloop trokken we nog richting de waterspeeltuin. De kinderen leefden zich uit terwijl de mama’s en papa’s napraten. Om 18 uur waren we allemaal doodop en trokken we naar de auto. Nog even stoppen aan het frituur onderweg om de dag in stijl af te sluiten en dan hop naar huis.

Zondag
Een luilekker dag in de tuin in het zwembadje. Meer moest dat niet zijn met dat warm weer.

Bon, het mag wel duidelijk zijn dat er van lesgeven deze week niet zo erg veel in huis is gekomen. Het was veel te warm en het ziet er naar uit dat dat niet zo snel gaat veranderen. Hopen maar dat we toch wat energie vinden om wat lessen te doen in elk geval.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!