Vorige maand zochten we kindjes die graag van bouwen houden. We kregen ontzettend veel reacties waaronder die van Tiffany. Tiffany is een juf in het buitengewoon onderwijs en was razend enthousiast toen ze hoorde dat ze aan de slag mocht gaan met de sensory blokken. We zorgden dan ook dat ze snel geleverd werden zodat de kindjes in de klas in de laatste weken voor de vakantie zich nog helemaal konden uitleven met de sensory blokken.

Tiffany:
‘Toen ik te horen kreeg dat ik het pakketje mocht uittesten was ik meteen heel enthousiast. Ik ben van opleiding van kleuterjuf en geef maandelijks heel wat budget uit aan klasmateriaal.

Eindelijk iets gewonnen en dan nog wel in het hout. Dat kan alleen maar degelijk zijn dacht ik. Ik vertelde dit dan ook meteen aan mijn collega’s die allemaal toch wel wat jaloers waren.

Even kort schetsen:
Het afgelopen schooljaar werkte ik in het buitengewoon onderwijs. De kinderen in mijn klasje zijn kinderen met een verstandelijke en soms ook nog een motorische beperking. Ook kinderen met autisme zitten in deze klasgroep. De kinderen uit mijn klas spreken niet, wij werken heel zintuiglijk omdat dit hen vaak het meeste aanspreekt.

De houten blokken zijn hele mooie degelijke materialen die zeker tegen een stootje kunnen.  Zo vond één van onze leerlingen het heel leuk om één van de blokjes voortdurend te laten vallen en het geluid ervan te ontdekken. Ik was eventjes heel bang dat het blokje het niet zou overleven maar dit was geen enkel probleem. Een andere leerling verkende de blokken door deze in  haar mond te stoppen.  Na talloze keren vallen of het in de mond stoppen van de blokjes zag je er nog steeds niets aan. Daarom ben ik ook zo fan van deze materialen! Degelijk, mooi en een correcte prijs!

Heel opvallend was dat elke leerling wel een favoriet blokje had. De ene leerling was helemaal in de ban van de kralen omdat deze zo een leuk geluid maakten. Een andere leerling verkoos het blokje met de acryl die hij steeds heel dicht voor zijn gezicht plaatste. Mijn andere leerling verkoos de glitters en genoot van de beweging van het water in het blokje.  Kortom voor ieder wat wils.

Samen met mijn leerlingen ging ik aan de slag. We probeerden torens te bouwen met de blokken en ondervonden dat dit niet steeds lukte. Op deze manier leren de kinderen de eigenschappen van de materialen te ontdekken. De rechthoeken en vierkanten kan je mooi op elkaar stappelen. De driekoekjes en halve cirkel vragen al wat meer werk. Dit ontdekten we al vrij snel doordat sommige blokken niet op elkaar bleven staan.
We plaatsen ook enkele blokken op een spiegel wat zorgde voor een leuk effect.

Dit materiaal is een echte aanrader zowel voor jongere kinderen als voor iets wat oudere kinderen.  Op een speelse manier wordt de vorm, de inhoud (materiaal) en de kleur ontdekt. Super!!

Nu het vakantie is heb ik reeds heel wat ideeën die nog mogelijk zijn met de blokken.  Ik zie mogelijkheden voor sterkere leerlingen wat betreft bouwkaarten.  Deze vakantie staat dit dus zeker op mijn to-do lijstje.

Er was voor ieder wat wils! Ik en mijn leerlingen waren zeker fan!’

Erg leuk te horen hoe de kinderen elk op hun eigen manier aan de slag gingen met de sensory blokken. Dankjewel Tiffany voor je enthousiaste review en nog super veel plezier gewenst met het uitwerken van de bouwkaarten en het spelend leren met de sensory blokken. We zijn stiekem erg benieuwd naar hoe deze er uit gaan zien.

Wil jij ook erg graag op ontdekking gaan met de sensory blokken? Dat kan. Je vindt ze in onze webshop.

Volg je ons ook op facebook en instagram?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!