Maandag
Nieuwe week, nieuwe start! We begonnen met spelling, wiskunde en taal in de boeken. Aansluitend Frans. We herhaalden voor Frans alles uit de eerste twee hoofdstukken van vorig schooljaar met flitskaarten. We kwamen tot de conclusie dat we eerst nog maar wat gaan herhalen alvorens we verder gaan.
Voor wereldoriëntatie deden we stap 2 van bouw je eigen land en verzonnen we een naam voor ons land. In Lucas zijn land zullen appel-, kersen-, snoepjes- en lollybomen groeien dus werd het Zoeterij. Bij Thibeau zal alles gemaakt zijn van snoep en mag je dat allemaal opeten. Hij vond Snoepjesland dan ook een gepaste naam.
In de namiddag werd er volop gespeeld in het zwembad en daarna was het atletiek. De twee oudsten fietsten zelf naar de atletiek en terug en deden daar heel veel waterspelletjes. Uiteraard hebben we daarna sport verder gezet door naar de match België-Japan te kijken. Hoe die is afgelopen, dat weten we allemaal natuurlijk.

Dinsdag
Schrijven in hun schrift, een schrijfopdracht van schrijfpalet, wiskunde en taal in de boeken. Thibeau ronde het tweede leerjaar in stijl af en wacht nu vol spanning op zijn boeken van het derde leerjaar. Nu ja, andere boeken genoeg om taal te doen en anders nog kaften vol werkblaadjes. Vervelen zal hij niet tot zijn werkboek geleverd worden. Tegen september zal hij dus voor taal een lichte voorsprong hebben of hij doet verder zoals hij bezig is en heeft tegen dan een half jaar voorsprong. Ik verwacht dat hij tegen september met een jaar voorsprong zich op wiskunde. Een hele uitdaging zo’n kind dat sneller voorruit wil. Alle anderen zijn namelijk het tegenovergestelde. Gelukkig kunnen we dankzij thuisonderwijs helemaal afstemmen op elk kind apart.
Ze speelden ook nog blokfluit. Daarna was het tijd om richting de winkel en de kapper te trekken voor wat nieuwe kleding en een fris kapsel, want volgende week staat er een fotoshoot op het progamma en nog een paar dagen later dragen we Nathan op aan God en geven we een heus vijfdubbel feest voor alle verjaardagen van de kinderen samen. Ooooh, en volgende week zijn Joeri en ik vijf jaar getrouwd. Nu ja, ik zal maar niet teveel lessen inplannen volgende week 😉
De kleintjes speelden de hele tijd met de regenboog stenen. Ik kreeg ze er niet van weg.

Woensdag
Op de middag kwam de thuisbegeleiding voor Victor zijn communicatie. Ze speelde met hem memory, tekende in zand en probeerde hem aan het praten te krijgen met behulp van gekleurde rijst en auto’s. Altijd leuk om te zien hoe ze inspeelt op zijn interesses.
De twee oudsten deden wiskunde en spelling in hun boeken en Frans met de flitskaarten en mondeling met mij. Ze deden een ik lees, ik doe opdracht en Lucas moest daarbij zelf een raket knutselen die je kon lanceren met behulp van een rietje. Lucas deed ook nog taal iets waar Thibeau vandaag van werd vrijgesteld nadat hij gisteren het tweede leerjaar afronde. We sloten af door samen onze eerste les uit de methode Techniek! te doen. Super leuk trouwens! De kleintjes speelden ondertussen met fiches, telbeertjes (rangschikken), gekleurde rijst, zand (figuren tekenen), telblokjes (rangschikken en stapelen), ontdekken in de tiptoi boeken, …
Daarna was het wel klaar met lessen doen en was het tijd om verkoelling te zoeken in het zwembad. Veel te warm om alles lang te rekken achter die boeken, maar ik ben blij met hoe het gaat deze week.

Donderdag
Vandaag wat laat begonnen maar vol enthousiasme er aan gestart. Ik hield het beperkt nadat ze al 3 dagen super goed hun best hadden gedaan. Spelling, schrijven en wiskunde in de boeken en voor Lucas ook nog taal.
In de namiddag speelden ze spelletjes met K.
Ik ging ook met de kinderen nog alleen om boodschappen. Het is eigenlijk best handig als die zo door de week al gebeurd zijn en de kinderen zijn véél rustiger als ik met hen alleen naar de winkel ga dan als Joeri meegaat.

Vrijdag
Thibeau zijn nieuwe taalboeken kwamen aan en hij wilde al meteen dolenhtousiast beginnen. Zijn doel? Lucas inhalen 😉 Ze zitten nu iest minder dan 3/4de van een jaar uit elkaar qua niveau voor taal. Lucas deed om die reden dan weer twee lessen taal. Beetje competitie kan af en toe geen kwaad. Ze werkten hun gebruikelijke boeken gewoon verder af en we deden er niets extra bij want zoals algemeen geweten werd vrijdagavond een legendarische avond voor onze Rode Duivels en die avond zijn wij op groot scherm gaan zien. Toch werd die avond voor ons nog veel legendarischer en dat had niets met voetbal te maken!

Voor dat de voetbal op groot scherm zou starten, gingen we nog naar de kinderdisco die werd georganiseerd door onze gemeente. Wie me volgt op instragram en/of facebook kon er niet bepaald omheen. We kwamen toe en meteen stuiterde hij de dansvloer op. Met een bang hartje keek ik toe. 9.5 is onze grote man en hij stuiterde rond als een kleuter die peppillen had genomen. Ik zag zijn sociaal-emotionele leeftijd in luttele seconden zakken van zijn ‘normale’ naar 3-4 jaar. Vrolijk roepen en tierend, geluiden makend en stuiterend. Hij ging helemaal los tussen al die kleine kindjes. Ik hoopte maar dat hij zo blind geen enkel zou raken.

Toen kwamen de dames dan Kids on the dancefloar op en ze hadden hem meteen mee. Nog geen 5 minuten later riepen ze hem het podium op. Ik zag zijn grijns omhoogschieten tot achter zijn oren en hop daar stond hij. ‘Hoe noem jij.’ en meteen dacht ik ‘Oh nee, hij moet praten.’ maar nog voor mijn gedachten waren gepasseerd hoorde ik zijn naam door de boxen. Nog wat vragen en hij antwoorde volleerd. ‘Wil jij graag naar Rusland?’ oh jee… ‘Wel wij sturen je er heen.’ en ik zag zijn ogen groot worden en vol sterretjes schieten. O jee, hij heeft niet door dat het niet echt is. Ik hield me vast voor de teleurstelling, maar van zodra hij door had dat hij mocht gaan dansen op het podium was hij het al helemaal vergeten. Als een volleerd podiumbeest danste hij en hij zong een stukje in de micro. Ik stond er te filmen terwijl er toch wat traantjes van trots over mijn wangen rolde. Na afloop nog een zak snoep en dan hop weer stuiteren als een gek op de dansvloer. Een uur lang ging hij los.

De pijn in mijn hart van hem te zien zakken naar die kleuterleeftijd was helemaal weg die avond, want wat is hij gegroeid! Spreken voor publiek is alvast geen probleem. Wat een zelfvertrouwen! Wat een lef! Ja, deze mama liep over van trots!
Wat me ook opviel is dat er heel wat andere ouders naar mijn reactie keken. Ze hadden overduidelijk gezien dat er ‘iets’ was met hem, maar toen ze naar me keken en mij zagen glunderen, kreeg ik welgemeende lieve blikken. Totaal anders dan wat ik gewoon ben. Het deed deugd!


 

Zaterdag
Van winkel naar winkel. Geen leuke dag voor de kindjes maar wat moet dat moet. De afsluiter in de Quick maakte het voor hen gelukkig helemaal goed 😉
Oh ja, we vonden ook een watertor in onze auto. Wat was die groot! Super leuke foto’s van kunnen maken en hem goed kunnen bestuderen, want hij had de hitte in de auto niet overleefd.

Zondag
In de voormiddag ruimden we behoorlijk wat op thuis en dat was nodig ook. De huishoudhulp was er niet deze week en dan valt het altijd weer op hoe slecht wij zijn in ons huishouden en volgende week is ze er ook niet. Als dat maar goedkomt 😉
In de namiddag was er therapie voor de kindjes. Joeri reed hen over en weer, want ondertussen kwam er ook bezoek van Cindy van Dinos eten koekjes. We kennen elkaar al een tijdje via sociale media, maar zagen elkaar nog nooit in het echt. Nu zij een dochtertje kreeg en ik niet veel later beviel van Nathan, werd het tijd om baby’s te bewonderen. Ze kwam dus met haar lieve gezin bij ons op  bezoek en euhm… Het was zo gezellig dat we zelfs zijn vergeten om ook maar 1 foto te nemen en dat voor bloggers 😉 Ze had trouwens haar belastings’geld’ mee en werd zo de eerste inwoner van de jongens hun land! Voor herhaling vatbaar dus!
Toen ze weg waren ontdekten we ook nog twee regenbogen op de grond naast onze waterbak buiten. Even snel wat oude lessen opgefrist en de uitleg gegeven.

Het was een week met een gouden randje. Zo mogen ze allemaal zijn, al zal ik komende week wat moeten loslaten in mijn lessen. Fotoshoot, huwelijksverjaardag, foodtruckfestival en ons mega superfantastische vijfdubbel feest staat gepland. Oh ja, en er is ook nog ergens de halve finale van de Rode Duivels zeker? Nu ja, we zien wel hoe het gaat. Elke dag is een nieuwe dag om er in te vliegen!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!