Maandag
Het zat er aan te komen en ik voelde het de dag ervoor al… Ziek. Zowel Charlotte als ik. Mijn voornemen om weer volop te starten met de lessen viel in het water door de barstende migraine die ik had. Kinderen stil houden was prioriteit 1. Allemaal voor TV en de voormiddag uitzitten. In de namiddag was er gelukkig K. die met de kinderen naar de speeltuin trok, oef!

Dinsdag
Ook deze dag geen lessen al wisten we dat op voorhand. Met zijn kop vol snot stond ik vroeg op en sleurde ik lastige kinderen uit bed. Allemaal snel wat eten, kleren aan en hop de auto in. We moesten naar het ziekenhuis voor een onderzoekje voor Lucas. Niets erg of speciaal, wel nodig. Dat onderzoek duurde veel langer dan voorzien en voor ik het wist was het 12 uur voorbij. Ik belde mijn mama en we mochten daar gaan middageten. De kindjes speelden, maakten er brokken (dure brokken) en aten de oren van hun moeke haar hoofd. Tegen dat ik naar huis vertrok, was er nog net tijd genoeg om snel alle bestellingen van de webshop op tijd buiten te krijgen. Tegen dat dat voorbij was, schreef ik het thuisonderwijsdagboek van de week ervoor en ging ik mijn zetel weer in. Mama’s mogen echt niet ziek worden!

Oh ja, de kindjes hebben hun duplo nog gewassen buiten 😉

 

Woensdag
Frans geoefend met de flitskaarten, wiskunde, taal, schrijven en spelling in de boeken. Lucas deed ook nog blaadjes in zo’n vakantieblok. We trokken onkruid uit in de tuin, keken naar Garfield 1 en 2 in het Engels (nog wat verder uitzieken voor mij) en we bestudeerden het kompas. Met de kleintjes speelde ik dan weer memo, ze sorteerden met de sorteerbrievenbussen die we hebben op kleur en op vorm. Op  het einde van de dag hebben ze nog geleerd hoe ze onkruid moesten uittrekken.

 

Donderdag
Wiskunde, taal en spelling in de boeken. We hadden ook een rupsje gevangen dat we uitgebreid hebben bestudeerd. In de namiddag speelden de kinderen met K. buiten in de tuin en deden spelletjes in het zwembad. Lucas heeft ook heel veel gelezen die dag.
’s Avonds trokken we richting het zwembad. Thibeau heeft besloten eindelijk te willen leren zwemmen. Na een pauze van meer dan een jaar vliegen we er in en deze keer intensiever dan ooit. We trekken, zolang er geen hobby’s zijn twee keer per week naar het zwembad. En Thibeau maakte zijn woord waar. Hij ging drie keer met zijn hoofd vrijwillig onder water en mensen echt jullie kunnen niet geloven wat een gigantische stap dat is! Hij oefende ook echt op zwemmen, deed super zijn best. Hij oefende zelfs in het golfslagbad! Ja, aan dit tempo kan hij zwemmen voor we op reis vertrekken. Na 1 keer gaan zwemmen barste ik alweer uit elkaar van trots!

Vrijdag
Nu op maandag heb ik totaal geen idee meer wat we op vrijdag deden *oeps*. De warmte en muggen hakken dan ook vreselijk in op mijn slaap en ik verander zo stilaan in een zombie. Maar hé, ik weet nog dat we naar de winkel gingen en ze ook wel iets van boeken deden, dat is ook iets.

Zaterdag
Gingen we shoppen in de voormiddag, ware het niet wat het een feestdag was. Dus gingen we lekker ongezond eten in een Mc Donald’s waar we wat bleven hangen aan de speeltuin en reden daarna verder naar het verjaardagsfeestje van mijn lieve metekindje en haar broers en zus. Het werd een super gezellige namiddag. De kindjes hebben zich rot geamuseerd en met de aanwezige kindjes gespeeld terwijl wij een babbeltje deden.

Zondag
Therapiedag, niet zo spannend. Aansluiten op de therapie hadden we wel een gezellig zwemfeestje daar met nog een bevriend koppel. Super gezellig, leuk en verfrissend.
Tijdens de therapie gingen we ook op zoek naar nieuw tijdsverdrijf om ondertussen met de andere kinderen te doen en zo kwamen we uit in provinciaal domein Ten Blakken. Niet zo goed onderhouden, behoorlijk doods nu door de warmte ook, maar super rustig. Er stonden ook erg leerrijke dingen zoals een kruidentuin met uitleg, uitleg over zintuigen, een leuk labyrint, … Het zou er echt prachtig kunnen zijn als het goed zou worden onderhouden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!