Ja, jullie lezen het goed. Nu ja, we gaan niet rondtrekken door 5 landen en die landen volledig ontdekken daarvoor zijn we niet lang genoeg weg, dat gaat ook niet met onze webshop jammer genoeg. Als wij er niet zijn, dat is er ook geen webshop. Je kan wel blijven kopen bij ons terwijl we weg zijn, maar de pakketjes worden pas verzonden als we weer terug zijn. Te lang weg zou dus ook zoveel willen zeggen als evenlang een webshop die niet draait zoals anders en dat heeft natuurlijk gevolgen, zeker op het einde van het jaar. Dus maken we er een korte maar pittige reis van en wie weet wat de toekomst brengt.

Mijn droom is om eigenlijk gewoon de wereld rond te reizen met een mobilhome, maar Joeri is een man van de handenarbeid en dat kan je nu éénmaal niet doen vanuit een mobilhome dus blijven we wonen waar we wonen en doet Joeri gewoon zijn job om ons te voorzien van een vast inkomen en dat doet hij naar mijn weten goed. Hij doet zijn job ook heel erg graag dus echt een plezier zou  ik hem ook niet doen door dat van hem af te pakken. Hij is ook geen man om 24/24 7/7 bij de kinderen te zitten hoe graag hij ze ook ziet, al zou hij lang reizen wel zien zitten. Maar bon, reizen kost geld en voor geld is dus een job nodig. Jullie snappen het cirkeltje wel vermoed ik 😉 We zijn al erg blij dat we dit nu kunnen doen. Thuisonderwijs wil zoveel zeggen als reizen in het laag seizoen, ideaal natuurlijk!

Onze volgende optie is dus met de mobilhome gewoon op vakantie. Zo eentje dat je kan huren en gewoon vertrekken en zien waar je eindigt echter hebben we 5 kinderen, eentje van 3 maand en 3 met een diagnose autisme (en nog wat andere dingen). Onze kinderen houden nogal van voorspelbaarheid, structuur en veiligheid. Zo even in een mobilhome stappen en beginnen rijden zonder weten waar te eindigen, is dus niet bepaald iets dat binnen die termen valt. We gaan dus voor een tussenstap dit jaar. Ik krijg mijn rondreis, zij nog wat extra voorspelbaarheid en structuur.

Joeri en de kinderen wilden graag weer naar Italië. Daar waar we al vaker gingen. Hallo!! Ik wil wel een stukje meer van de wereld zien dan het Gardameer. Joeri zei dat hij 1.5 jaar geleden zijn zin kreeg met weer naar Italië te gaan, dus dat ik mocht kiezen en hij gaf me vrij spel. We zullen binnen een paar maanden laten weten of hij daar spijt van heeft gekregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het plan was dat we maximum 500 km van huis zouden gaan, desnoods voor een weekje. We zitten namelijk met een pasgeboren  baby die we niet te lang aan 1 stuk in de auto willen hebben zitten. Toen kreeg ik het idee dat we ook gewoon naar Italië kunnen, kwestie van die man en kinderen gelukkig te houden, maar dat we dat in stukjes kunnen doen.
Ik vloog meteen op de site van Eurocamp, ja ik heb ook autisme en ik ken hun site en manier van werken aangezien we al vaker met hen op vakantie gingen dus dat is wel zo veilig en handig. Ik begon met een post-it naast me en eindigde met heel veel post-its. Ik heb ze niet geteld, maar het waren er héél veel. Ik vertrok in België en reisde virtueel naar Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Echter kwamen de data niet overeen of zat er plots 800-900 km tussen de campings. Slecht plan. Ik wilde elke nacht op zijn minst in een stacaravan liggen en niet in de auto en die 500 km was ook echt mijn grens.

Hoe ik ook puzzelde het kwam maar niet uit dus besloot ik de omgekeerde beweging te doen… Frankrijk, Italië, Oostenrijk, … Pech het lukte me weer niet.

Uren aan een stuk zat ik te puzzelen en uiteindelijk is het me gelukt!

Frankrijk, Italië (ja, weer diezelfde camping aan het Zuiden van het Gardameer als ideale rustpunt om de kinderen op adem te laten komen van alle veranderingen), Zwitserland, Duitsland en Luxemburg. Frankrijk en Duitsland doen we in twee keer. Kortweg… 5 landen, 7 campings. De campings liggen tussen de 300 en 600 km uit elkaar, de ene heeft wat meer luxe dan de andere. De stacaravans variëren van erg basic met 2 slaapkamers tot 3 slaapkamers met airco.

Ik ben razend benieuwd hoe het gaat verlopen met de kinderen. Hoe ze het zullen vinden, al staan ze voorlopig te springen om te vertrekken. De man is sceptisch maar houdt wel van een uitdaging en gaat er in mee. Ikzelf vraag me dan weer af waar ik met mijn verstand zat toen ik alles boekte. In elk geval niet bij het autisme in ons gezin of bij de pasgeboren baby, maar ooooh wat heb ik hier zin in! Ik ben volop bezig met plannen zoals het feit dat we slaapzakken moeten kopen zodat we niet op elke camping bedden moeten opmaken, op sommige blijven we maar 1 of 2 nachten namelijk. Hoe ga ik alles inpakken? Niet per kind want dan moeten we elke keer alles uitladen wat erg tijdrovend zou zijn. Alles moet zo compact mogelijk, maar ook daar zijn al oplossingen voor bedacht. En vooral… Ik wil onze uitstappen zoveel mogelijk op voorhand plannen zodat we geen tijd verliezen aan het opzoeken van alles in de buurt.

Ik wil een actieve, leuke, ontspannende, grappige, fantastische ervaring voor ons hele gezin. Ik heb dus nog heel wat voorbereidingswerk. In elk geval reist de laptop, tablet en gsm met me mee zodat ik jullie mee kan laten genieten van onze rondreis. Volgen jullie onze reis mee via instagram, facebook en de blog?

En voor wie nog de leukste uitstappen zoekt aan het Gardameer… Ik schreef er ooit een artikel over dat je hier kan lezen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!