Oké, 3 maand en half bijna als we correct willen zijn. Ik schreef nog geen enkele update of blog over hem. Niet omdat hij niet zo belangrijk is als de andere kinderen, gewoon omdat ik extra probeer te genieten. Nu ja, er valt ook niet zo heel veel te vertellen of toch wel?

Nathan is een droombaby. Zo eentje die eet, slaapt, zijn luier vol doet en het cirkeltje herhaalt. We hebben in het begin wel gedacht dat hij blind was. Hij lachte pas aan 12 weken, maakt zelden sociaal contact (oogcontact of dergelijke) en draait zijn hoofd echt enkel maar naar geluid. Na een check bleek dat het niet te zijn, maar beide artsen die hem onderzochten spraken wel al meteen hun twijfels betreffende autisme uit. Nu ja, diegene die dicht bij ons staan hadden me dat al horen zeggen toen hij in de buik zat. Ik zei dat bij Lucas en Victor ook en het duurde niet lang voor we met zekerheid wisten dat het ook echt zo was.

Nee, we fixeren ons er niet op. We zijn het gewoon, is het zo dan is het zo. We gaan hem daar nu niet plots anders voor behandelen ofzo. Het is een baby van 3 maanden oud en al wat die nodig heeft is borstvoeding, dichtbij mama kunnen zijn en af en toe een propere luier en een bad.

Naast dat Nathan 3 maand is en eigenlijk gewoon meedraait in ons gezin en een echte droom is, ben ik ook 3 maand mama van 5. Hoe dat gaat? Net zoals mama zijn van 4. Het is niet drukker of moeilijker of… Het ligt er vast aan dat Nathan zo gemakkelijk is dat ik het zo ervaar. Je zou hem dan ook vergeten als je niet af en toe voorbij het park zou wandelen. Nee, hij huilt zelfs niet om zijn eten. Moesten ze allemaal zo zijn, ik zou er zo nog 5 bijnemen. Ervaring leert mij echter dat de kans bij ons op dit moment 1/5 is om zo’n rustige baby te krijgen en dat risico lopen we toch maar niet meer 😉
Mensen vragen me vaak of die nu de laatste is. Ja, als het van ons afhangt wel. Het is goed zoals het is. Voorlopig neem ik dan ook gewoon de minipil en dat gaan we zo houden tot we ons klaar voelen voor een definitievere stap. Nu maar hopen dat het niet weer mis gaat met die minipil… Ik ben er in elk geval erg strikt in deze keer. Nog een zwangerschap en keizersnede is voor mij echt geen optie meer. Ons huis is te klein, mijn lichaam zou het niet meer aankunnen. De nieuwe auto wel.

Over mijn lichaam gesproken. We zijn nu drie maanden verder en ik kan met trots zeggen dat ik al mijn zwangerschapskilo’s kwijt ben. Dat was ik al erg snel. Ergens rond de 1.5-2 maand na de bevalling al. Inmiddels ben ik halfweg het totaal aantal kilo’s dat ik wilde afvallen sinds de dag dat ik hoogzwanger was. 36 kg zoveel moest er af, dat wil zeggen dat er 18 af zijn nu en ik hoop die andere 18 ook snel kwijt te zijn. Ik volg het online programma van Weight Watchers* en als ik me er aan hou (want dat is dus zo’n dingetje) dan gaat het super vlot!

Ik heb in elk geval weer een nieuw doel. We gaan namelijk, zoals je op de blog al kon lezen, nog op reis dit jaar en tegen dan wil ik toch nog 8 kg kwijt zijn. Daarna nog 10 tegen Kerst en klaar. Klinkt weer kei simpel, de werkelijkheid wordt wat anders.
Gelukkig helpt Joeri me, al ligt dat vast aan het feit dat hij wat mee op zijn eten probeert te letten. Daar waar hij me vroeger al eens een doos pralines kocht of favoriete koekjes koopt hij me nu een boeketje bloemen. Ook hebben we een fruitmand van Greetz mogen testen. Ook wel een leuk cadeau voor iemand die echt op zijn/haar gewicht wil letten. Je kan altijd eentje met wat snoepgoed bestellen, af en toe zondigen moet kunnen toch? Het enige waar je met zo’n cadeau op moet letten is dat je het niet bestelt bij hete zomerse temperaturen zoals we ze nu kennen. Als er dan wat mis gaat met de levering en het een dag langer onderweg is, dan lijkt me dat niet zo goed voor het fruit. Daar heeft overigens geen enkele webshop de schuld van. Zo’n dingen kunnen nu gewoon eenmaal gebeuren.

Wie graag weet hoe dat nu zo’n beetje gaat met mijn gewichtsverlies die kan dat volgen op mijn instagramstories. Vrijdag is mijn weegdag (vandaag dus 😉 ) en dan post ik elke keer hoe het gaat. Ja, ook als er bij is ipv er af.

*De Weight Watchers link is een affiliate link. Dit wil zeggen dat als je lid wordt via deze link en dat voor minstens 2 weken blijft, dan krijg zowel jij als ik een maand gratis Weight Watchers. Win-win dus 😉 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!