Whoep whoep! Ik hou het dagboek officieel al een week langer bij dan vorig jaar! Kei trots op mezelf! Dat gezegd zijnde… Over naar de orde van de dag, het dagboek van onze zesde week.

Maandag
Eigenlijk weet ik (nu ik dit stukje al typ op vrijdag) niet meer wat we op maandag deden. Volgens mij bleef dat beperkt tot rond hangen in de tuin en ons zwembad. ’s Avonds gingen we wel zwemmen.

Dinsdag
Joeri had een dag vrij want in de namiddag hadden we onze jaarlijkse gezinsuitstap naar de tandarts op de agenda staan. Lucas liet overigens een tandsteenbehandeling doen zonder lachgas! Kei stoer!
Verder reden we twee keer naar Decathlon, gingen naar de vakbond (ja, dat ontslag is dus nog altijd niet helemaal rond van Joeri) en kwamen moeke en vake even langst.

Woensdag
Wat een weer! Ik kondigde op facebook aan dat ik echt zou stoppen met de lessen. Echt bij deze temperaturen kan je je gewoon niet concentreren. Enkel nog in het zwembad in de tuin, zei ik. Gelukkig hadden we een playdate op de agenda staan. Er werd behoorlijk wat afgespeeld in onze tuin. Het was super gezellig, de kinderen hebben zich uitgeleefd en de mama’s gebabbeld. Meer moest dat niet zijn.

Donderdag
Zei ik het omgekeerde van woensdag. We kwamen niet buiten. Rolluiken naar beneden en ramen en deuren dicht! Lucas speelde met de Polydron ingenieursset, Thibeau speelde getalleneiland van tiptoi, Victor een telspel over dieren van tiptoi en Charlotte in een boek van tiptoi. ’s Avonds trokken we weer naar het zwembad waar Victor kei hard met zijn hoofd op een glijbaan van een halve meter hoog viel. Dat resulteerde dan weer in een tripje met de ambulance naar het ziekenhuis. Gelukkig bleek al snel dat het bij een fikse buil bleef en we naar huis konden op voorwaarde dat we hem goed in de gaten hielden ’s nachts.

Vrijdag
Ik dacht te staken door films te kijken met de kinderen al kregen ze heel wat nuttige lessen mee door de Disney film ‘Queen of Katwe’. Wat een diepgaande film! Echt een aanrader.
Daarna ontkende zich een oorlog tussen de kinderen waardoor ik om half vijf riep dat ze meteen achter hun boeken moesten en er niet meer achteruit mochten komen tot het eten klaar was. Jammer genoeg was dat al 1.5 uur later. Meteen daarna begon er weer een oorlog. De hitte mag nu echt gaan stoppen want de kinderen zijn echt niet meer aangenaam.

Zaterdag
Hielden we het rustig. We gingen enkel boodschappen doen;

Zondag
Gingen we op bezoek bij vrienden. Kindjes spelen in de tuin, papa’s mee voetballen en mama’s babbelen. Maar hé, het werd nog educatief in de pitazaak waar we ’s avonds gingen eten! Toen er in een kruiswoordraadsel in Thibeau zijn boek werd gevraagd naar ‘Een vorm van zijn’ met twee letters, werd er uitgebreid gepraakt over werkwoordsvervoegingen.

Proficiat aan al diegene die de moed vonden om deze saaie week door te lezen 😉 Maar hé, dat mag ook eens toch? Volgende week staan er in elk geval ook niet al te veel lessen gepland wegens een heel aantal ingeplande uitstappen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!