Een week met om de dag een uitstap, leuk en druk! Heerlijk gewoon, maar daar komt natuurlijk niet zoveel tekst en uitleg bij kijken 😉

Maandag
Trokken we naar zee samen met hun moeke. Racen op de dijk met go-carts, spelen in het zand, zelf een bijl uit de prehistorie maken, zwemmen in de zee, spelen in de speeltuin en ijsjes eten. Heerlijk genieten!

Dinsdag
Heb ik alles van de webshop bijgewerkt en de kinderen zich beziggehouden in het kruiswoordraadselboek. Ze leren daar overigens keiveel van bij! ’s Avonds had ik vergadering van de auti-voetbalclub waar de jongens voetballen. Vrijwilligerswerk. Toch wel altijd even ontspannen zo weg zonder kindjes (op Nathan na dan die ik nog overal mee naartoe neem) .

Woensdag
Gaan spelen en zwemmen bij vrienden. De kindjes hebben zich uitgeleefd en de mama’s wat bijgepraat want het was al een hele tijd geleden dat we elkaar gezien hebben.

Donderdag
Tijd voor wat huishoudkunde? Was plooien en wegleggen en ’s avonds gaan zwemmen. Thibeau kan nu echt zwemmen voor korte stukjes! Victor durft in het diep te springen als we zijn handjes vasthouden en Charlotte fietst door het water met haar beentjes terwijl we enkel haar handjes vasthouden! Ik ben nu al apetrots!

Vrijdag
De ochtendrush snel doorkomen want de bestellingen moesten nog ingepakt worden en om 12 uur werden we verwacht bij het natuurgroepje. Een klein gezellig groepje thuisonderwijzers die de natuur intrekken. Nu ik stilaan weer de moed heb gevonden om met die 5 kinderen van mij er alleen op uit te trekken, wil ik ook deze weer vaker gaan doen. Het was super gezellig, maar echt véél te warm. De kinderen hadden er minder last van en hebben zich ten volle uitgeleefd. Gezien de hitte hield ik het in de namiddag bij wat kleine taakjes thuis doen zodat de kindjes gewoon konden spelen.

Zaterdag
Eerst ging Joeri naar Carglass, ja onze nieuwe auto mocht al meteen om een nieuwe ruit. Leve steenslag!
In de namiddag was het een beetje van winkel naar winkel lopen om nog wat spullen voor onze rondreis zodat we dat niet op het laatste moment allemaal moeten doen. Ik kocht me trouwens een kei toffe bikini. Ik mag dan nog altijd 18 kg teveel wegen naar mijn zin, ik laat me echt niet weerhouden van met mijn kinderen mega toffe herinneringen in zwembaden, meren, zeeën en rivieren te maken. Wie het niet kan zien, moet maar weg kijken 😉

De kinderen kregen uit de kringloop voor 0.25 euro een set van 50 kaarten met allemaal spelletjes om te doen in de auto. Ik schrok van hoe leerrijk ze waren. Ze oefenden enorm hun taal door enkel op elkaar te mogen antwoorden met vragen, een verhaal te verzinnen, woorden te maken, … Heerlijk om te horen hoe ze ook enorm voorruit zijn gegaan op dat vlak.

Oh ja, kennen jullie de variant op schaar-steen-papier al? Vuur-regen-paraplu! Ook kei leuk!

Zondag
Onverwachts kwamen er wat bestellingen binnen voor handgemaakte producten dus ging Joeri deze maken. In de namiddag gingen we op bezoek bij mijn bomma en langst het kerkhof. Het is nu bijna een jaar geleden, maar het verdriet en gemis blijft inmens. Wat een impact heeft dit op onze kinderen gehad.

Volgende week wordt weer een iets normalere week, al gaat Thibeau voor het eerst uit logeren bij zijn moeke en vake (mijn ouders). Hij ging nog nooit uit logeren (tenzij dan zijn kamp) omdat wij van mening zijn dat als het voor de lol is, ze dat ook gewoon echt zelf moeten willen en beseffen wat het inhoudt en nu is het dus zover. Hij kijkt er enorm naar uit en wij dus ook. Ik ben nu al benieuwd naar zijn verhalen.

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!