15 augustus had heel België een feestdag en enkel de moeders uit het Antwerpse weet waarom 😉 Op 15 augustus is het namelijk de enige echte moederdag. Ja, zelfs wij die in Oost-Vlaanderen wonen ‘vieren’ mee. We zijn dan ook beiden geboren en getogen in de Antwerpse provincie.

Moederdag… Ik verwachtte er maar niet teveel. Laat ons zeggen dat Joeri doorgaans niet bepaald veel moeite doet op feestdagen. Ja, zo’n typisch iets weet je wel. Ik probeer me daar na jaren zo stilaan bij neer te leggen, al kan ik niet ontkennen dat het toch elke keer weer een beetje steekt, maar ach ieder zijn kwaliteiten zeker? Sowieso zijn uitstapjes deze dag geen goed idee. De afgelopen periode zagen we de zee wel genoeg en naar dierentuinen of wat dan ook rijden, dat weiger ik echt in de zomervakantie. De drukte die er dan heerst… Nee dankjewel. We hebben nog wat opruimwerk staan voor we op reis kunnen vertrekken. Denk maar aan die autostoelen eens deftig demonteren en het zwembad legen, kuisen en opbergen. Daar begonnen we dan maar mee, daarna ging Joeri nog wat bestellingen voorbereiden voor de webshop. Toen ik dan uiteindelijk vond dat ik toch wel op zijn minst mocht kiezen wat we die dag zouden eten besloot ik dat we ook ineens voor onze wekelijkse zwemsessie konden gaan.

Het plan? Gaan zwemmen en daarna wat eten in de cafetaria. Zo gezegd, zo gedaan. Alles inpakken en hop naar het zwembad. Komen we daar aan rond 18 uur en krijgen we te horen dat het door de feestdag uitzonderlijk vroeger sluit… Om 19 uur. Ja seg, ook stom natuurlijk. Tegen dat we alle 7 zijn omgekleed, zouden we er al terug uit moeten. Dan maar richting de cafetaria. Gelukkig is er een mega speeltuin aan waar we de kinderen konden los laten, maar toen ik de menukaart bekeek was mijn honger al over. Dat zou hem niet worden. Ik begon al te mopperen over verschillende fastfoodketens. Ja, ik was natuurlijk toch nog wat grumpy van mijn eigen moederdag te moeten regelen 😉

Toen Joeri terugkwam van het toilet met Victor ging het van ‘Ik heb gereserveerd is het Boskafeeke GRILL in Stekene.’ Hu wat? Ik kon niet bepaald volgen en ik wist ook totaal niet over welk ding hij het had. Blijkbaar had hij ondertussen het zelf maar opgelost en gebeld. Ze hadden wel pas een plaatsje vrij vanaf 20 uur, maar daar wilde Joeri blijkbaar wel op wachten. Hij zei dat het een restaurant was. Ik al in de stress natuurlijk. Wij gaan heel regelmatig eten met de kinderen in tavernes. Gaat 9/10 super en krijgen we veel complimenten over de kinderen hun gedrag, maar restaurant?! Bon, maar overhuis voor de tablets en kleurboeken. Ik ging geen risico’s nemen.

Hop, op weg naar daar. Inmiddels al kwart voor 8 ’s avonds… We vertrekken en rijden al snel een groot bos in. Steeds dieper het bos in. Oh ja, hier kan ik wel van houden. We komen er aan en het eerste dat mij opvalt is de grote speeltuin. Die tablets en kleurboeken zouden we niet nodig hebben 😉 Een degelijke taverne, hoewel als ik over de kwaliteit van het eten begin het voor mij toch weer eerder restaurant is…

Een tafel dicht bij de speeltuin kregen we met de kindjes en we kozen ons eten. Een uitgebreide kaart, maar uiteraard gingen we gezien de naam voor steengrill. Enkel Thibeau koos een kinderspaghetti. Daarna gingen de kinderen los in de speeltuin waardoor Joeri en ik gewoon gezellig konden praten. Het eten werd geserveerd en eerst kregen we een bordje met enkel wat sla en tomaatjes. We moesten wel lachen, beiden proberen we namelijk toch wat kilo’s te verliezen. Ja, dat zou wel lukken op die manier 😉 Al snel volgden de bordjes met rauw vlees, de frietjes, sausjes en steengrill. Ik zat te kijken naar wat er allemaal op tafel verscheen.

We kregen een assortiment van 4 soorten sausjes, simpel maar netjes gepresenteerd overigens. De kindjes elk een potje ketchup zonder dat we daar om moesten vragen (vind ik altijd een plus). De frietjes waren van die dikke, verse, handgesneden frieten die echt goudbruin waren gebakken en het rauw vlees zag er echt kakelvers uit. Ook Thibeau zijn kinderspaghetti was echt met verse saus en stevige stukken gehakt in. Alles was echt super lekker. Het bakken ging ook redelijk vlot, daar ben ik doorgaans bezorgd over bij grill en zeker met de kindjes. Echt werkelijk alles was opgegeten en nee we hadden niet weinig gekregen. Het was echt meer dan voldoende, maar gewoon super lekker!

Terwijl we wachten op het dessert gingen de kindjes weer spelen. Ondertussen was de zon onder en begon het te schemeren en uiteindelijk was het echt helemaal donker. We kregen kaarsjes op tafel wat het hele geheel super gezellig en romantisch maakte. Toen de desserts geleverd werden kon mijn geluk helemaal niet meer op. Ook deze keer alles vers gemaakt. Nu ja, mijn chocomousse zag er bij kaarslicht misschien niet zo smakelijk uit, maar mmmm wat was hij overheerlijk. Ik kan echt verse chocomousse echt waarderen al ben ik op zich geen chocomousse eter. Ook de kindjes waren blij met hun ijsje of wafel met slagroom en de man zijn banana split zag er ook echt overheerlijk uit. Als ik hem moet geloven was hij dat ook.

Wat ik ook enorm leuk vond was dat er niet vreemd werd gekeken elke keer ik Nathan zat te voeden. We werden steeds bediend met de lach, er werd aan de kindjes gedacht, … Super service! Vind ik met kinderen echt heel belangrijk. We hebben met plezier onze rekening betaald en zijn om kwart na 10 voldaan naar huis gereden.

Oh ja, niet onbelangrijk! Er is een verkleinbril voor kleine kindjes en een deftig luierkussen (aldus Joeri die dat ging ontdekken).

Zoek je dus nog iets om ergens te gaan eten voor een speciale gelegenheid, gewoon voor tussendoor of een leuke stop tijdens een uitstap? Dan kan ik het Boskafeeke GRILL in Stekene echt aanraden. Je kan meer informatie vinden op hun website, alsook de ganse menukaart. Oh ja, ze hebben ook een minigolf!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!