Tiptoi is er vaak voor kinderen vanaf 4-5 jaar, maar sommige spellen en boeken kunnen ook al echt voor jonge kleuters. Zo heb je een fijn cadeau dat echt nog jaren meegroeit met je kind. Onze zoon van 9.5 speelt er namelijk ook echt nog graag mee. Onze dochter van bijna 3 gaat al volop aan de slag met enkele van de tiptoi producten die we thuis hebben staan en ik deel graag haar favoriete spel en boek.

Charlotte haar favoriete spel: Al mijn dieren
Een spel met als richtleeftijd 3-4 jaar. Ik begin met te zeggen dat ik vind dat het 3-6 jaar is. Dit spel leert je super veel over dieren en hun jongen en het leert je kind ook tellen.
Het spel om te leren tellen wordt gespeeld met de prenten van de dierenjongen en de cijfers. Je moet dan de cijfers koppelen aan de dierenjongen. Door op elk dierenjong afzonderlijk te typen telt de stift met je mee. Ideaal voor beginnende tellers. Het tellen gaat van 1 tot en met 10.

Het spel om alles over dieren te leren is ook een beetje puzzelen. Je moet de juiste stukken bij elkaar zoeken. De jongen van de dieren, wat ze eten, waar ze leven en hoe hun vacht er uitziet.

Het spel heeft super aantrekkelijke prenten en de kinderen zijn er zot van. Ze spelen, typen, luisteren en zingen het vrolijke liedje mee en terwijl ze dat doen leren ze onbewust heel veel bij. Ze spelen de spellen ook graag met twee of drie of vier. Is het ruzie dan spelen ze gewoon alleen, dat vind ik nog het leukste aan de tiptoi spellen, je kan ze gewoon altijd alleen spelen.

Charlotte haar favoriete boek: Mijn geluidenprentenboek – Bij ons thuis
Super leuk, deze mocht ik testen. Met mijn tiptoi verslaving test ik héél graag natuurlijk. We kregen de starterset toegestuurd. In de starterset zit het boek en de stift met daarop al de software van het boek. Gewoon typen op het blaadje dat bij in de doos zit en hij is geactiveerd. Zo kan je meteen aan de slag.

Dit boek is ook voor kinderen van 3-4 jaar voorzien, maar veel vragen vind ik erg moeilijk voor een een 3 of zelfs 4 jarige. Een 5 of 6 jarige zou er beter op kunnen antwoorden vermoed ik.
In het boek ga je op bezoek bij de familie Hofman. Een leuk gezin waar ook de grootouders en een hond wonen naast de mama, papa en hun drie kinderen. Zoals ik in mijn vorige review over een ander tiptoi boek al schreef kan je ook in deze op ontdekking gaan in het boek. Je kan gewoon dingen aantippen, het verhaal laten voorlezen, een spelletje spelen door vraagjes te beantwoorden (door het juiste antwoord aan te duiden), een liedje afspelen, …
Het leuke voor de kinderen is dat het gewoon nooit twee keer hetzelfde is. Uiteraard is het niet eindeloos, maar er zitten zoveel vragen in dat het wel lijkt alsof er echt altijd andere vragen worden gesteld.

Net zoals van de andere vele tiptoi producten die we hebben zijn we ook van deze fan en ik ben ontzettend blij dat Ravensburger met enkele producten op de markt kwam voor jongere kleuters zodat ook zij gewoon vrolijk mee kunnen doen met het voorbeeld van de, in ons geval, grote broers.

Je kan beiden producten kopen via bol.com of in de betere speelgoedwinkels zoals dreamland, Bart Smit, …

*bol.com link is een affiliate link. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!