Maandag
Maakten we een nieuwe themahoek, sorteerden we op kleur, deden we weer Frans, bouwde Lucas met de Polydron ingenieursset een kermisattractie, telden met blokjes, lieveheersbeestjes en bijtjes, …
In de namiddag kwam er een fotograaf. Op 1 september verschijnt er een interview van ons (en 2 andere thuisonderwijzers) in de Nina.
’s Avonds vonden we nog een sprinkhaan op Charlotte haar kamer. Deze hebben we natuurlijk wel nog eerst uitgebreid bestudeerd voor we ze in bed hebben gestopt.

Dinsdag
Ik downloade héél veel nieuwe boeken op de kinderen hun e-readers. Ik hoorde ze dus de hele dag niet meer. Ze zaten continu te lezen. Lucas las drie boeken uit, Thibeau twee. Ongelofelijk!
In de namiddag gingen we naar AVA om boekjes en andere spullen te halen om onze reisdagboeken mee te maken op reis. Daarna nog naar de supermarkt en ’s avonds belanden we bij de boekhouder om de cijfers van onze webshop te bekijken.

Woensdag
De kinderen hebben gelezen, gelezen en gelezen. Wij hebben de autostoelen helemaal uit elkaar gehaald en proper gemaakt, het zwembad geleegd en gepoetst zodat dat nog voor onze reis kan opgeruimd worden, … Toen we dan besloten te gaan zwemmen en in het zwembad aankwamen om 18 uur bleek dat maar open te zijn tot 19 uur omwille van de feestdag. Jah, dan maar niet het zwembad in. Wel zonde, want het idee was om voor mijn moederdag te gaan zwemmen en daarna wat te eten daar in de cafetaria. Had ik maar zelf op poten gezet want mijn man die deed niets voor moederdag en de kindjes zijn natuurlijk nog wat jong om dat te onthouden. Oh ja, wij vieren dus de enige echte moederdag van 15 augustus 😉 Dan maar even daar de kinderen los gelaten in de speeltuin en de kaart van de cafetarie bekeken. Viel die ook nog eens reuze tegen dus jah, dan zat er niets anders op dan wat anders te zoeken en dat vonden we of nee dat vond Joeri. Daarover kan je alles lezen in deze blog.

Oh en voor ik het vergeet… We maakten ook al het voorblad van onze reisdagboeken.

Donderdag
Aangezien we al donderdag van de week na deze zijn, heb ik totaal geen idee meer wat we gedaan hebben. Sorry! Ik begin het precies wat te laten hangen 😉 Ik weet wel nog dat ik ziek werd die dag en ik dat een week later nog ben. Maar hé, we keken wel naar the Lorax! Educatief genoeg gezien de boodschap die daar in zit.
’s Avonds gingen we zwemmen.

Vrijdag
Was ik geobsedeerd door de nieuwe regenboog stenen klasset die werd geleverd! En de leuke matchende eieren om te leren tellen. Hebben we dan ook uuuuuren mee gespeeld.

’s Avonds was het atletiek.

Zaterdag
De eco-cheques moesten op en we hadden geen fiets meer waar ze nog op kon dus gingen we in Decathlon een nieuwe kopen. Ze koos daar een super stoere zwarte met appelblauwzeegroen uit totdat we voorbij de roze kwamen. Ze ging naar huis met een knalroze fiets en helm. Voor diegene die mij kennen… Ik heb echt niets met de kleur roze, maar niets hé! Verder reden we van winkel naar winkel en testte ik mijn nieuw speelgoedje uit, een Canon Slephy CP1300 om op reis foto’s mee af te drukken voor in de reisdagboeken.

Zondag
Hebben we de tuin winterklaar gemaakt, maar met toch nog voldoende ruimte voor waterpret. Het zwembad moest immers al opgeruimd worden want als we terugkomen van op reis zal het heus geen zwembadweer meer zijn. We zagen hoe een groep wespen een mierennest in onze tuin aan het opruimen was.
Ook gingen we geocachen en vonden we eindelijk onze tiende cache in een jaar tijd. Het mag wel duidelijk zijn dat we er slecht in zijn 😉

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!