Wij gaan steeds vaker een dagje naar zee op uitstap. Niet enkel een dag, ook ik durf zo af en toe eens alleen (met Nathan) ’s avonds naar zee rijden. Ik vind de zee echt altijd een goed idee ook al is het slecht weer. Ik vertel je waarom.

– Je bent gewoon even weg van huis. Weg van de bergen was, kuis, het werk, …
– De kinderen kunnen er echt kilometers rennen.
– Er zijn echt altijd wel kinderen te vinden waar ze mee kunnen spelen.
– Eten, drinken, ijsjes, … Je vindt het er in overvloed. Vooral ijsjes.
– Als je alleen gaat ’s avonds kan je er in stilte, zo heerlijk nadenken.
– De zonsondergang. Echt altijd anders en elke keer prachtig. Zelfs als het bewolkt is, is de oranje gloed heerlijk om naar te kijken.
– Je kan er eindeloos veel leren. Over het weer, de zee, de zeedieren, het strand, schelpen, … Je kan er tellen met schelpen, woorden schrijven in het zand, …
– In de zomer is het er heerlijk afkoelen met vaak een zalige zeebries.
– Samenspelen! Je speelt er zoveel meer met je kinderen zonder al die bergen speelgoed. Echt herinneringen maken.
– Leren zwemmen.
– Ijsjes!
– Go-carts! Oké, nee dat is niet altijd een goed idee. Onze kinderen mogen er alleen op als het rustig is op de dijk en met rustig bedoel ik dat je er bijna niemand ziet rondwandelen. Maar als ze er dan op mogen dan is hun gezicht geld waard en dan glunder je vanzelf met ze mee.
– De kusttram! Geef toe, daar moet je toch echt een keer met meegereden hebben.
– Zandkastelen bouwen. Goede work-out ook trouwens.
– Doordat je zelf meer met de kinderen speelt, worden er vaak ook wel eens wat meer foto’s gemaakt. Als er nu 1 plaats is waar ik als mama wel eens mee op de foto’s sta dan is het aan zee. En echt ik vind dat je als mama mee op de foto moet. Stel dat er wat gebeurt met je dan hebben de kinderen (en je man) toch nog die foto’s waar je opstaat.
– Boten! Onze kinderen kunnen eindeloos naar de boten kijken.
– De rust is onbetaalbaar. Ik kan er echt uren zitten voorruit staren, door het water slenteren, niets doen.
– Zei ik al ijsjes?
– Kinderen (nu ja, de mijne dan toch) houden van zand.
– De papieren bloemenwinkeltjes! Oooh, als kind deed ik het zelf uren aan een stuk en ik vind het heerlijk ze aan zee keer op keer overal tegen te komen.
– En dan kom ik meteen bij herinneringen ophalen. Ik ging als kind elke zomer enkele weken naar zee met mijn mama (mijn papa kwam in de weekends, want die moest werken in de week) en heb er dus heel wat tijd gespendeerd. Ik heb er zalige herinneringen zoals de papieren bloemen, mijn lieve kleine bomma die er niet meer is, met de tante, met vriendinnen, mijn eerste (vakantie)lief dat uiteindelijk vlak achter mijn hoek bleek te wonen, …
– Kinderen (en ikzelf ook 😉 ) worden echt erg moe van de zeelucht. Nooit last om ze na zo’n dag slapende te krijgen.
– In de zomervakanties is er altijd wel wat te beleven zoals markten, straattheater, optredens, …
– Goed voor het eelt op je voeten, puistjes en andere lastige medische dingetjes.
– Oooh, ik heb nog zoveel redenen, maar laat ik vooral de ijsjes niet vergeten.

Oh ja, waarom ik de zee geen goed idee vind?
Het zand! Echt ik heb zelf een hekel aan zand. Het kruipt werkelijk overal en hoe goed je ook je best doet… Je neemt er bakken van mee naar huis en weken later vind je het nog in je auto en huis terug.

Oké, eigenlijk gebruik ik deze blog als excuus omdat ik na lang nog eens moeite deed om wat te fotograferen en de foto’s met jullie wilde delen. Zoals steeds zijn ze niet perfect, maar ik verander dan ook niets aan de belichting, kleuren of wat dan ook. Mijn doel is elke keer om een goede foto te maken die niet hoeft bewerkt te worden. Ze zijn dus zoals ze zijn en ik oefen te weinig 😉 Maar ik ben er toch héél blij mee.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!