We vertrekken bijna op rondreis en het inpakken is dus stilaan begonnen. We gaan op enkele weken tijd doorheen 5 landen en zullen op 7 verschillende campings verblijven. We hebben een grote koffer, maar praktisch inpakken blijft een must aangezien we met 7 personen zijn. Ik weiger ook te wassen op vakantie wat zoveel wil zeggen als veel kledij meenemen. Daarnaast hebben 3 van onze kinderen een diagnose autisme waardoor sommige, voor andere onbelangrijke, dingen ook mee moeten zoals een ganse voorraad drankjes en koekjes die ze zeker drinken en eten voor tijdens de meer dan 4000 kilometer die we gaan rijden. Ik kreeg tips, testte ze uit en ging aan de slag met inpakken en deel jullie nu mijn tips.

1. Pak niet in per persoon, maar per camping(s). Op de eerste 2 campings blijven we 2 nachten elke keer, dan zitten we op 4 en 3 nachten en daarna 1 nacht. Die daarna weet ik niet zo vanbuiten meer. Ik pak dus een koffer voor de eerste 2 campings, dan de derde, dan 4 en 5 samen en tenslotte camping 6 en 7 samen. De reden waarom ik het zo doe is omdat ik 4 koffers heb. 2 grote, een middelgrote en 2 kleintjes. Oorspronkelijk had ik maar 1 kleintje, maar ik wilde eentje extra. Tijdens mijn zoektocht naar een niet al te dure maar toch kwalitatieve (ik bedoel maar, tijdens onze reis in oktober moet ze ook nog mee hé) koffer botste ik op de gepersonaliseerde koffer van Smartphoto.

Een beetje sceptisch was ik toen er eentje mijn kant op kwam, maar wat ben ik blij dat ik er voor gekozen heb. We gaan ze steeds overal terugvinden gezien het feit dat ze eigen is (ideaal trouwens voor de lezers die met het vliegtuig reizen), maar vooral ook… Ze kan op slot met een cijfercode en de prent vooraan is verwisselbaar. Er ging wat mis met mijn eerste prent. Ondanks dat de fout van mijn kant was, kreeg ik gratis een nieuve cover van Smartphoto. Ik heb ze zelf vervangen en dat ging super vlot. Ben je dus uitgekeken op de foto dan verander je die gewoon nog een keer.

2. Slaapzakken! Lakens meenemen voor 7 personen is een grote volle koffer, zeker aangezien we richting najaar gaan en ook in de bergen zullen zitten. Een extra deken is dan zeker nodig. Niet met slaapzakken. En bij slaapzakken wil ik je nog een tip geven… Test in de winkel hoe vlot dat ding weer in het zakje raakt. We kochten voor Thibeau in het voorjaar een slaapzak en deze is echt met moeite weer in dat kleine zakje te krijgen. Van Decathlon kregen we de kans er eerst twee te testen en die gaan veel beter. De zakjes zijn kleiner, maar de slaapzakken rollen veel compacter op. Ze hebben nochtans de zelfde kwaliteit, themperatuursaanduidding, grootte, dikte, … als de dure slaapzak van Thibeau. Aangezien deze zo vlot gingen besloten we ook voor de rest van het gezin deze slaapzakken te kopen. Handig is trouwens dat je deze in verschillende lengtes hebt. Zo hoeven Victor en Charlotte niet te verdrinken in een slaapzak van 1m80 of meer.

3. Laat kinderen geen bergen speelgoed meenemen. Hier krijgen ze elk een klein rugzakje (hun zwemzakje) dat ze mogen volstoppen met speelgoed dat ze willen meenemen. Bij de grote gaat dat vol met boeken, bij de kleintjes auto’s en kleurboekje. Verder nemen we een bal, steps, loopfietsjes, strandpaletjes (of hoe noem je die dingen) en een opplooibaar voetbaldoel mee. Super compact en snel op te bergen dat laatste. De kinderen zijn echte voetballers dus het is hier onmisbaar en ze slepen het overal mee naartoe. Wij hebben overigens deze voor diegene die het zich afvragen.

4. Handdoeken… Nog zo’n plaatsvreter. Wij zijn met 7 en ik tel op 2 strandhanddoeken (voor strand, rivier, meer, zwembad) en 2 gewone badhanddoeken per persoon. Dat vind ik voor de periode dat wij weggaan écht het minimum. Daarnaast nog iedereen een kleine handdoek en ik eentje extra voor mijn haar. Ik zit dus aan 36 handdoeken! Ik schreef in mijn laatste blog over zwemmen al dat ik de compacte handdoeken van Decathlon heb aangeschaft en daar ben ik heel blij om. Wat een winnen in plaats is me dat! Fantastisch!

5. Wij hebben een rechte koffer dus bakken! Geen zakken zoals we altijd deden, maar bakken. Bakken die stapelbaar zijn. Ideaal om de grote voorraad drankjes en koekjes in op te bergen maar ook 2 bakken met spullen die we zeker op elke camping zullen nodig hebben zoals een deel luiers en doekjes, fototoestel, educatieve boekjes, reisdagboeken, …

6. Douchegel, shampoo, … Met een gezin van 7 dat op vakantie echt wel dagelijks onder de douche kruipt (thuis gaan de kinderen niet dagelijks in de douche) en waarbij de kinderen maar niet willen leren dat ze niet teveel van die dingen mogen gebruik zou ik in totaal 10 bussen douchegel, shampoo en conditioner nodig hebben. Dat neemt plaats in, véél plaats. Om dat probleem op te lossen kocht ik bij Ikea van die reistoiletzakjes waarbij je de busjes kan vullen met douchegel enzo. Ieder zijn eigen zakje, ideaal ook want zo kunnen de twee oudsten eindelijk alleen naar de campingdouches en moeten ze niet staan wachten tot hun kleine broers en zus klaar zijn. Iedereen sneller klaar en zij voelen zich weer heel wat groter. Oh, en het neemt aanzienlijk minder plaats in dat heb ik getest 😉

7. Neem Wipp mee. Voor wie Wipp niet kent, het is een soort van wasmiddel in een tube. Super handig om snel met de hand dingen te wassen.

8. Rol kleding op. Deze tip kreeg ik zo vaak, maar echt zoooo vaak. Ik heb het getest, maar ik vind het persoonlijk enorm onhandig dus ik ga het maar niet doen, maar het is wel plaatsbesparend.

9. Met de tip van kleding oprollen, kwam ook heel vaak die van vacuumzakken. Wij hebben deze niet en we wilden er ook niet in investeren op dit moment. Wel een goede tip dus ik geef hem graag met jullie mee.

10. En dan logischerwijze als je de auto gaat inladen… Stop de spullen (zoals onze giga voorraad drank en kledij voor de laatste campings) achteraan in de koffer. Zo hoef je niets steeds alles uit te laden. Gewoon laten zitten die spullen en enkel het voorste deel er uit halen. Midden van de rondreis gaan we dan heel de boel switchen en al heel wat extra plaatsen hebben door de voorraad drank en koeken die al de helft kleiner gaat zijn.

Mijn doel is om alles in de koffer te krijgen op de slaapzakken na. Of dat lukt zullen jullie de komende periode ontdekken op instagram en facebook.

*Dit artikel bevat producten dat ik kreeg ter review. Hoe ik denk over samenwerkingen kan je hier lezen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!