1 september was het zover. Dit jaar hadden we een Not Back To School Day van formaat gepland, want die dag zou onze rondreis van start gaan. Eerste stop? Parijs.

We planden halfweg een stop aan een rivier, jammer genoeg was het niet zoals google ons had getoond en kon je er onmogelijk even pootje baden. Toch hebben we geen seconde spijt gehad dat we daar zijn gestopt. Er reed geen auto rond, de kinderen konden er heerlijk even fietsen en steppen en Nathan in het gras op een dekente liggen. We besturdeerden de rivier, kevers, planten en aten en dronken wat en een uurtje later waren we weer op weg.

Aangekomen op de eerste camping in Frankrijk, Paris Est zagen we meteen dat dit niet oké was. We werden er dan wel hartelijk begroet door de Eurocamp medewerker, het kon de eerste aanblik van de erbarmelijke camping niet doen verdwijnen. We hadden er meteen een onveilig gevoel en toen de medewerker dan ook nog eens zei dat we zelf niets mochten gaan vragen bij geluidsoverlast, maar we hem moesten bellen wisten we eigenlijk al genoeg. Toch bleven we positief. 1 keer slapen, daguitstap naar Parijs, slapen en weer weg.

We trokken op de kleine camping richting de caravan en haalden enkel het hoognodige uit de auto. Toen werd het stilaan tijd om wat informatie te vergaren over hoe we het makkelijkste in Parijs zouden komen. Aan de receptie van de camping zelf waren ze uiterst onvriendelijk en scheepten ze ons af met ‘Kom morgen maar terug, het is te druk nu.’ Rond ons stonden tientallen stevig geblokte mannen die naar sigaretten roken. Bah! Zelfs Joeri voelde zich niet op zijn gemak omdat we 5 kleine kinderen bij ons hadden.

Dan maar eten zoeken. Met 50 euro en een bankkaart trokken we naar het restaurant van de camping. Geen bancontact, toen we vroegen waar we geld konden uithalen kregen we geen antwoord. Met 50 euro wilden we geen risico’ nemen dus gingen we in het winkeltje kijken… Leeg. Werkelijk leeg. Dan maar centen tellend eten besteld. Eten dat niet eens te eten was. De maat was vol en ik stapte met weinig overleg met Joeri richting Eurocamp en vroeg om het telefoonnummer van de klantenservice want dat op de website kon ik niet meer bereiken. Ik kreeg de klantenservice van Eurocamp UK aan de lijn en na mijn uitleg hebben ze me per direct een nacht extra geboekt op onze volgende camping. De volgende ochtend zouden we kunnen vertrekken. We werden overgeplaatst naar een grotere caravan met ene nacht meer zonder daarvoor te moeten betalen. Netjes opgelost van hen, zoveel is zeker.

We gingen nog even een kijkje nemen bij de nabijgelegen rivier waarna we al snel richting onze caravan trokken. Nog onze reisdagboeken invullen voor de eerste dag en al snel was het tijd om te gaan slapen, iets wat we niet veel deden die nacht door het onbehaaglijke gevoel dat we hadden. We waren de volgende ochtend al snel ingepakt na onze magere ontbijt en trokken richting Domain de Chalain meer in het Zuiden van Frankrijk. Het voordeel van minder goed beginnen is dat het vanaf dan alleen maar beter kan.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!