Ja, drie weken pauze er tussen door onze reis 😉 Maar ik ben er nog en het dagboek ben ik niet vergeten.

Maandag
Deden we wiskunde, schrift, spelling en taal in de boeken. Ja, vanaf nu weer boeken want binnenkort zijn we weer op reis. Dus even saaie lessen voor de twee oudsten.
En die avond atletiek. Ik wilde graag nog met de kleintjes ook wat leuks doen rond de herfst, maar zoals verwacht had ik enorm veel werk voor de webshop zo na de reis. Zij lieten het niet aan hun hart komen, die waren al lang blij dat ze weer met hun speelgoed konden spelen 😉

Dinsdag
Wiskunde, schrift, spelling en taal in de boeken. Ik deed een boel verbeterwerk van dingen die ze zo eens tussendoor deden. Haalde de boeken voor het 4de leerjaar taal en spelling voor Lucas boven (whoehoe!!) en werkte door voor de webshop en de blog. Gelukkig heb ik een geweldig lieve huishoudhulp die ondertussen mijn huis poetste. Echt ik snap niet dat ik het tot 6 maanden terug zonder deed. De eerste die tegen mij openbaar durft neerkijken op huishoudhulpen… Thah, ze weten niet wat ze zeggen! Van onschatbare waarde is de mijne!

Toen ze weg was wilden de kleintjes nog knutselen dus ging ik met hen aan de slag met verf, glitters (Oh boy, nadat de huishoudhulp 5 minuten buiten was haal ik de glitters boven. Ze moest eens weten.), watten, … Charlotte maakte een konijn en Victor een boom met elf en een herfstelfje.

Woensdag
Wiskunde, spelling en taal in de boeken. We leerden over de spin en insecten door opzoekwerk in boeken en knutselden een spin. Voor de kleintjes werd de letter ‘S’ aangebracht. We oefenden ook Engelse woordjes.
En ’s avonds was het atletiek voor Thibeau.

Donderdag
Wiskunde, schrijven en taal in de boeken. De twee oudsten maakte daarna met de Crayon pen van Crayola een knutselwerk rond de herfst.
De kleintjes maakten uit klei een uil nadat we een boekje hadden gelezen over de uil.

Vrijdag
Op tijd uit bed want we werden voor de eerste keer in het natuurgroepje voor de kleuters verwacht. We kwamen net op tijd aan (op de parking 😉 ). Eerst wat spelen en vervolgens werd het verhaaltje ‘Hoeveel bomen?’ voorgelezen. We gingen op zoek naar blaadjes en sorteerden deze op kleur. Vervolgens gingen we stempelen met verf en blaadjes en een tak versieren. De twee oudsten speelde met een ander groter kindje. Ze bouwden samen een kamp van takken.

Daarna moest ik nog met de kinderen naar Decathlon voor nieuwe voetbalschoenen en keepershandschoenen. Overal héél druk dus veel vertraging op de planning. Eens weer thuis was het snel voetbalkledij aan en tijd voor de jongens hun eerste voetbaltraining van dit seizoen.

Zaterdag
Tekenschool voor Lucas, nieuwe schoenen kopen en op bezoek bij bomma.

Zondag
Therapiedag en we gingen ook herfstschatten verzamelen in het bos. Wat we daarmee deden ontdek je in week 16.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!