Jullie zagen het misschien wel op facebook en instagram al passeren, maar ik vertel jullie graag wat meer over onze grote thuisonderwijsruimte make-over.

Ergens begin december maakte ik een beslissing… Eentje die voor mij veel zou veranderen. Ik zou stoppen met mijn webshop. Mijn zesde kindje. Naast mijn kinderen, mijn alles. Hart en ziel zit er in, maar ik zou stoppen. Niemand heb ik betrokken bij de beslissing. Geen vrienden, familie en nee zelfs mijn man niet. Pas toen ik 100% zeker was vertelde ik het aan enkele mensen. Iedereen begreep me. Ik blijf namelijk thuis voor de kinderen. De kinderen hun onderwijs moet prioriteit zijn en dat voelde voor mij niet meer zo. De zorgen van twee van de vijf kinderen wordt ook groter en ik kon onmogelijk nog alle ballen in de lucht houden. Het deed pijn, maar het moest. Per 1 januari zou ik gaan stoppen.

Wie mij kent weet dat de webshop er nog steeds is, er geen aankondigingen zijn gebeurd en geen uitverkoop is gepasseerd. Dat wil zeggen dat de webshop nog steeds bestaat en ik hem dus nog steeds met hart en ziel run. Dit dankzij heel wat veranderingen. Zo komt mijn mama nu drie halve dagen per week helpen. Ze neemt wat eenvoudige knutselwerkjes over en houdt de kinderen in de gaten tijdens hun lessen. Zo krijg ik de kans om die uren door te werken aan de webshop. Daarnaast zijn er ook enkele logistieke zaken veranderd, saahaai 😉 en wat ook moest veranderen was de ruimte waarin ik dag in, dag uit moet leven. De speelhoek aka eetkamer aka thuisonderwijsruimte.

Het was niet meer werkbaar. Ik kan er veel woorden aan vuil maken, maar ik denk dat de foto’s genoeg zeggen. Het stond achter, op, voor, naast, tegen,… elkaar gestapeld zowel in de kasten als ernaast en erop. Als je iets wilde pakken moest je een halve kast leegmaken of maken dat je weg was zodat je niets op je hoofd kreeg.

We hebben veel materiaal, heel veel. De kinderen hebben recht op wat speelgoed, er is het educatieve materiaal om thuisonderwijs te geven op maat en er is materiaal van de webshop dat ik test of nodig heb voor beurzen. Dit alles maal 5 kinderen. Tijd dus voor een plan van aanpak.

Ik wilde nieuwe kasten, witte want ons huis is super donker. De kasten moesten ook deurtjes hebben. Kurk moest er op mijn ‘schouw’ komen en ook wilde ik ‘uitstal’plankjes. En wat voor mij echt onmisbaar is in deze ruimte is een wereldkaart. We hadden tot op heden een canvas van de wereld, maar die wilde ik vervangen zien. In de kerstvakantie ging het er van komen.

Zoals je op de blog hier kon lezen heeft mijn man op 21 december een behoorlijk ingrijpend ongeval gehad. In de kerstvakantie de boel veranderen zat er dus niet meer in. Mijn man kwam naar huis en mocht thuis verder herstellen. Het extra huishouden dat op mij kwam werd me teveel en ik besloot in te grijpen. Ikea here I come. Ik kocht de halve Ikea leeg en ging aan het vijzen. Kinderen kunnen heus ook wel een plannetje van Ikea lezen en overweg met een vijsmachine kunnen ze al heel lang. Krachten werden verenigd en dat wat echt niet lukte, daar kon mijn man wel een half uurtje ofzo al helpen. Sneller dan verwacht stond alles er. En niet onbelangrijk… ordelijk ingeladen!

De kurk kleefden we overigens iets eerder al dus dat was al in orde. De ‘uitstal’plankjes werden open kastjes. Dan was het enkel nog de wereldkaart. Blij was ik dan ook dat ik de kans kreeg om eentje te reviewen. Ik koos eentje uit dat helemaal pastte bij ons interieur en gezin. Blij met de super fijne kwaliteit die hij heeft en net als mijn canvas zal ook deze voor heel wat leerrijke momenten zorgen. Ze hangt zoals de vorige (al is deze groter) prominent aanwezig op onze prikmuur. We koppelen er heel veel thema’s aan en als we dat niet doen dan doet ze dienst voor onze middelste zoon die verslaafd is aan landen en nog meer aan de vlaggen. Er wordt dus dagelijks naar gekeken.

Mijn vorige wereldkaart op canvas kwam trouwens van dezelfde webshop en daar was ik ook zo super blij mee. We hebben deze dan ook met plezier verder geschonken aan iemand anders die er blij van werd.

Maar we mogen van canvas foto nog iemand blij maken met een wereldkaart op canvas en wel eentje ter waarde van maar liefst 95 euro!

Kans maken is simpel. Wil jij een wereldkaart op canvas winnen dan kan daar door een reactie onder dit artikel achter te laten. Vergeet zeker geen geldig mailadres achter te laten bij deelname zodat we jou, als je wint op 21 januari kunnen contacteren.

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!