Jullie zagen het misschien wel op facebook en instagram al passeren, maar ik vertel jullie graag wat meer over onze grote thuisonderwijsruimte make-over.

Ergens begin december maakte ik een beslissing… Eentje die voor mij veel zou veranderen. Ik zou stoppen met mijn webshop. Mijn zesde kindje. Naast mijn kinderen, mijn alles. Hart en ziel zit er in, maar ik zou stoppen. Niemand heb ik betrokken bij de beslissing. Geen vrienden, familie en nee zelfs mijn man niet. Pas toen ik 100% zeker was vertelde ik het aan enkele mensen. Iedereen begreep me. Ik blijf namelijk thuis voor de kinderen. De kinderen hun onderwijs moet prioriteit zijn en dat voelde voor mij niet meer zo. De zorgen van twee van de vijf kinderen wordt ook groter en ik kon onmogelijk nog alle ballen in de lucht houden. Het deed pijn, maar het moest. Per 1 januari zou ik gaan stoppen.

Wie mij kent weet dat de webshop er nog steeds is, er geen aankondigingen zijn gebeurd en geen uitverkoop is gepasseerd. Dat wil zeggen dat de webshop nog steeds bestaat en ik hem dus nog steeds met hart en ziel run. Dit dankzij heel wat veranderingen. Zo komt mijn mama nu drie halve dagen per week helpen. Ze neemt wat eenvoudige knutselwerkjes over en houdt de kinderen in de gaten tijdens hun lessen. Zo krijg ik de kans om die uren door te werken aan de webshop. Daarnaast zijn er ook enkele logistieke zaken veranderd, saahaai 😉 en wat ook moest veranderen was de ruimte waarin ik dag in, dag uit moet leven. De speelhoek aka eetkamer aka thuisonderwijsruimte.

Het was niet meer werkbaar. Ik kan er veel woorden aan vuil maken, maar ik denk dat de foto’s genoeg zeggen. Het stond achter, op, voor, naast, tegen,… elkaar gestapeld zowel in de kasten als ernaast en erop. Als je iets wilde pakken moest je een halve kast leegmaken of maken dat je weg was zodat je niets op je hoofd kreeg.

We hebben veel materiaal, heel veel. De kinderen hebben recht op wat speelgoed, er is het educatieve materiaal om thuisonderwijs te geven op maat en er is materiaal van de webshop dat ik test of nodig heb voor beurzen. Dit alles maal 5 kinderen. Tijd dus voor een plan van aanpak.

Ik wilde nieuwe kasten, witte want ons huis is super donker. De kasten moesten ook deurtjes hebben. Kurk moest er op mijn ‘schouw’ komen en ook wilde ik ‘uitstal’plankjes. En wat voor mij echt onmisbaar is in deze ruimte is een wereldkaart. We hadden tot op heden een canvas van de wereld, maar die wilde ik vervangen zien. In de kerstvakantie ging het er van komen.

Zoals je op de blog hier kon lezen heeft mijn man op 21 december een behoorlijk ingrijpend ongeval gehad. In de kerstvakantie de boel veranderen zat er dus niet meer in. Mijn man kwam naar huis en mocht thuis verder herstellen. Het extra huishouden dat op mij kwam werd me teveel en ik besloot in te grijpen. Ikea here I come. Ik kocht de halve Ikea leeg en ging aan het vijzen. Kinderen kunnen heus ook wel een plannetje van Ikea lezen en overweg met een vijsmachine kunnen ze al heel lang. Krachten werden verenigd en dat wat echt niet lukte, daar kon mijn man wel een half uurtje ofzo al helpen. Sneller dan verwacht stond alles er. En niet onbelangrijk… ordelijk ingeladen!

De kurk kleefden we overigens iets eerder al dus dat was al in orde. De ‘uitstal’plankjes werden open kastjes. Dan was het enkel nog de wereldkaart. Blij was ik dan ook dat ik de kans kreeg om eentje te reviewen. Ik koos eentje uit dat helemaal pastte bij ons interieur en gezin. Blij met de super fijne kwaliteit die hij heeft en net als mijn canvas zal ook deze voor heel wat leerrijke momenten zorgen. Ze hangt zoals de vorige (al is deze groter) prominent aanwezig op onze prikmuur. We koppelen er heel veel thema’s aan en als we dat niet doen dan doet ze dienst voor onze middelste zoon die verslaafd is aan landen en nog meer aan de vlaggen. Er wordt dus dagelijks naar gekeken.

Mijn vorige wereldkaart op canvas kwam trouwens van dezelfde webshop en daar was ik ook zo super blij mee. We hebben deze dan ook met plezier verder geschonken aan iemand anders die er blij van werd.

Maar we mogen van canvas foto nog iemand blij maken met een wereldkaart op canvas en wel eentje ter waarde van maar liefst 95 euro!

Kans maken is simpel. Wil jij een wereldkaart op canvas winnen dan kan daar door een reactie onder dit artikel achter te laten. Vergeet zeker geen geldig mailadres achter te laten bij deelname zodat we jou, als je wint op 21 januari kunnen contacteren.

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

28 Reacties

 1. Wauw. Heel graag zou ik een kans maken voor onze zoon van 5 jaar die helemaal in de ban is de wereld de ruimte de landen…. Zou fantastisch mooi zijn op zijn kamer die nog afgewerkt dient te worden.

 2. Doe graag mee voor onze Lucas van 7! Hij is zot van aardrijkskunde. ‘s Avonds voor het slapengaan moeten we samen de atlas lezen, en voor Kerst kreeg hij al een wereldbol. Binnenkort gaan we verhuizen, dus zo’n wereldkaart zou zijn nieuwe kamer helemaal afmaken!

 3. Ik wil zeggen dat ik ontzettend veel respect heb voor jullie als gezin..
  Ik lees graag de ontwikkelingen die jullie meemaken, ook zie ik veel inspiratie in jullie blog om dingen te ondernemen met onze eigen kinderen.. Onze kinderen zitten op wel op een school maar krijgen daarnaast educatieve ontspanning na school. Wat kan zijn elektronische, maar ook wetenschappelijk of ouderwets met pen en papier of spelletjes. Wat ontbreekt er in onze collectie.. Topografische dingen.. Dit omdat dit misschien niet mijn sterkste punt is.. Dus ja we wagen graag een kansje hiervoor

 4. *vertrekt naar Ikea*

  Ziet er goed uit 🙂

  Wij hebben nu zo’n kaart van 1euro van Action, die je kan afkrabben.
  Leuk voor eens te doen maar niet zo duurzaam. Zo een wereldkaart zien wij ook zitten 🙂

 5. Wow wat heb ik een respect voor je.
  Met drie kids kan ik soms al de haren uit mijn hoofd trekken of er een op de kop in de prullenbak zetten.
  Heel graag wij ik de kaart om de kids meer over de wereld te leren!

 6. Ik ben blij dat de webshop toch blijft bestaan :-).
  De make-over is echt wel geslaagd he! Ik ga ook maar eens overwegen om deurtjes aan onze kasten met lesmateriaal te zetten…
  Met de winactie doe ik graag mee want zo een toffe wereldkaart komt hier altijd van pas 🙂

 7. WoW! Ik vind de ruimte er echt fantastisch uitzien!! Hoop dat het gemakkelijk werkt!

  Ik doe ook graag mee voor de wereldkaart! Ondanks dat wij veel reizen (en verhuizen ;)) hebben wij er nog steeds geen. Dus zou hier zeker van pas komen!

 8. Goed aangepakt, tussen alle drukte door. De wereldbol was en is een groot succes. Voor die wereldkaart zouden we zeker ook wel een plaatsje vinden.

 9. de ruimte is echt mooi geworden, doe zeer graag mee voor de wereldkaart voor mijn kleinzoon kan hij ze op zijn slaapkamer hangen

 10. Ik bewonder hoe dapper en kordaat je doorpakt voor je gezin! Echt een gaaf voorbeeld, in heel veel opzichten. Die kaart zou bij ons heel welkom zijn! Om te dromen over een volgende reis en om er van alles van te leren. Dus wij doen graag mee.

 11. Wow, wat een mooie veranderingen!
  Hier zijn we net verhuisd en hebben eindelijk fatsoenlijk lesruimte, die dus ook nog aangekleed moet worden.. zelf had ik al een wereldkaart in gedachten, dus om deze te winnen zou enorm fijn zijn. Tevens ook erg fijn om daar wat op te kunnen besparen na de ingrijpende verbouwing die we gehad hebben (En nog in zitten, want ook al zijn we verhuisd, het is zeker nog niet af)

 12. Witte kasten in donkere kleine huisjes: yes! ’n Visieel orgasme. Zo fris! Wereldkaarten maken ons ook blij, met het typische TO budget komen we niet zo ver 🙂

 13. Wij doen graag mee! We zijn volop onze huisonderwijs-ruimte aan het inrichten en zouden ze ook heel graag multifunctioneel gebruiken 🙂 aangezien onze peuter/kleuter nog maar net zal starten met school (2 jaar is ze in april) zal ze nog niet meteen de echte aardrijkskunde leren maar ons hoofd schiet al vol ideeën om de kaart op haar niveau te kunnen gebruiken!!

 14. Allereerst proficiat met de nieuwe aankleding van de leerkamer 🙂 .

  Deze kaart zou voor onze jongste met ass/adhd/dyspraxie een topper zijn.

  Onze jongste is een nakomer van 10 jaar. De acht andere zijn tussen de 33 en 22 jaar oud. De oudste zoon is geadopteerd uit Roemenië, twee dochters zijn geadopteerd uit Rwanda. Onze jongste zoon is hier heel geïnteresseerd in, eigenlijk in heel de wereld. En nu helemaal omdat onze tweede jongste zoon (ook Ass) de wereld aan het verkennen is, maar dan in het echt, niet op kaart. We houden constant ons hart vast, want dit is toch wel een groot avontuur.

  Hij is vertrokken in maart vorig jaar naar Thailand. Na twee maand is hij doorgevlogen naar Australië waar hij op de boerderijen heeft gewerkt. Van oktober tot eind deze maand zit hij in USA, op het moment in Alaska. Daarna vliegt hij terug naar Australië maar naar een ander gedeelte dan eerst. Ook hier zal hij eerst werken op de farm, om geld bijeen te sprokkelen voor zijn verdere reizen. Ook Zuid-Afrika, Bali, Cambodja en Hawaï staan op het programma. Wat daarna volgt, is nog afwachten.

  Dus ja, de kaart zou welkom zijn en veel gebruikt worden, waarschijnlijk zelfs een onderdeel worden van zijn dagelijkse structuur 🙂

 15. Oh wat prachtig, die zou zo mooi staan in de kamer van onze Lars, in de plaats van een simpel kartonnen exemplaar dat er nu hangt. Hij is 7 en ook heel geïnteresseerd in atlassen en wereldkaarten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.