Het gebeurd niet vaak, maar soms lijk je al voor je een product in handen hebt, een klik te hebben. Bij deze spiegelblokken zag ik al tal van mogelijkheden in mijn geest opduiken, nog voor ze goed bekeken te hebben. Alleen het overtuigen van mijn gezin zou moeilijker worden. Want dit leek het zoveelste educatieve speeltje dat na een paar keer spelen in de kast zou belanden. Wel, met deze review probeer ik te kaderen waarom dat net níét zal gebeuren!

Geheel onverwacht waren ze hier supersnel aangekomen. De service en het tempo waarop de goederen geleverd worden, kan een leerschool zijn voor grote webwinkels die al meermaals trager waren dan er beloofden! Alvast bedankt aan het superteam van Hout en Spel!
De postbode belde aan tijdens het ontbijt. Het logo maakte onmiddellijk duidelijk waarover het ging. De eerste doos werd open gedaan en onmiddellijk viel me op dat de blokken groter waren dan gedacht. Ze hebben het ideale formaat voor de doeleinden die ik in gedachte had! Maar ook voor kleine, grijpgrage handjes zijn ze ideaal. En alle blokken dubbel, dus geen ruzie. Zo werd tijdens het ontbijt al duchtig gebouwd en gespiegeld. Voor mij was direct duidelijk dat ik geen schrik moest hebben voor eventueel breken of andere schade; onze jongste (dik anderhalf jaar oud) speelde met haar jeugdige enthousiasme waardoor er al eens een blok de grond raakte. Maar zelfs nu, na menige bouwperikelen en leermomenten, zien de blokken er nog als nieuw uit. Ze zijn oerdegelijk!

Naast het spelen, kwam ook het leren aan bod. En dan natuurlijk ook eerst de meest voor de hand liggende aspecten: ruimtelijk inzicht. Ik bouwde enkele bouwsels, maakte hiervan een foto en mijn dochters mochten hetzelfde bouwsel opnieuw maken. Ideaal om ook te variëren in moeilijkheidsgraad! En de oudste kreeg er nog een extra uitdaging bij: zij moest proberen precies dezelfde foto te maken als het voorbeeld!

Het waren vooral de spiegels die me triggerden… dus gingen we daarmee verder aan de slag!

Lezen is wel leuk, al is het niet altijd even uitdagend voor een beginnende lezer. Het wordt een beetje saai om altijd hetzelfde te lezen. Tot er een geheime brief op de tafel lag! Wat was de verbazing groot dat ze hem tóch kon lezen, allen moest ze even haar spiegelblokken nemen…

Echt veel inzichtelijk rekenen komt nu nog niet aan bod. Maar de helft en het dubbel is natuurlijk al wel iets wat we oefenen. En laat dat nu net iets zijn wat perfect te visualiseren valt met de spiegelblokken… De helft is ‘verstoppen’, bij het dubbele kijken we de spiegel!
Oh, ik kan al niet tot we starten met de maaltafels (zou het ons lukken om de tafel van drie met twee spiegels te oefenen?) of met even (zie je met de spiegel) en oneven (kan je dus niet met de spiegel zien)…

Ik was fan van in het begin, maar nu nog veel meer. Want onze fantasie blijft geprikkeld…
Het is een echt aanrader voor creativiteit, spel en leren!

Dankjewel Ann voor deze super leuke review met daarin tal van ideetjes om educatief aan de slag te gaan met de grote spiegelblokken. Nog heel veel spelend leren plezier gewenst met de blokken!

De grote spiegelblokken kan je kopen op onze webshop voor 32.75 euro.

Volg je ons ook op facebook en instagram?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan via deze link.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!