In oktober 2018 gingen we op reis met Holiday Suites naar Bray-Dunes. Nu we op zoek zijn naar een kortbijhuis vakantie (gezien de situatie met mijn man) tijdens weer wat onzekere weersomstandigheden kijken we ook weer naar Holiday Suites en ik vertel jullie erg graag waarom.

Bij aankomst kwamen we terecht in een prachtig verzorgd en ruim appartement. We hadden gekozen voor een appartement op het gelijkvloers en dat op de zeedijk. ZALIG! Alles was proper, bedden opgemaakt, welkomstpakketje klaar en oh ja, waar mijn hart een sprongetje van ging maken… Een klein doosjes met vaatwastabletje, sponsje, afwasdoekje, … Kortom die kleine zaken die je al snel thuis durft vergeten waardoor je op de eerste dag al naar de supermarkt moet. Ja, met zo’n kleine dingen maak je mij héél erg blij. Daarnaast werd er rond Halloween vrolijk versierd in de hal van het appartementencomplex. Gewoon een klein beetje slingers. Die kleine extra touch bewijst gewoon dat ze veel aandacht besteden aan hun gasten. Ook de mensen van Holiday Suites zijn super vriendelijk en enthousiast. Een voorbeeld voor heel wat andere reisorganisaties, ja dat durf ik luidop zeggen. Want ik weet dat ik héél hard kan klagen als het slecht is, dus probeer ik dat zeker goed te maken als het goed is ook. Ik kon gewoon niets aan- of opmerken. Of jawel… de wifi deed het niet zo goed. Maar dat stoorde me niet zo erg omdat we de dag van vandaag geen roomingkosten betalen binnen Europa en ik behoorlijk wat data kan verbruiken.

Het voordeel trouwens van  het appartement op de dijk (en op het gelijkvloers) was dat de kinderen gewoon zelfstandig naar buiten konden en op het strand konden gaan spelen. We konden ze gewoon vanuit het appartement in de gaten houden terwijl Nathan een dutje deed bijvoorbeeld.

Bray-Dunes is het eerste stadje over de grens in Frankrijk. Je zit dus gewoon aan de Noordzee en tegelijktijd toch in een totaal andere omgeving. Op het strand vind je dode zee-egels, prachtige hoorntjes schelpen, grote schelpen, … en dat echt super veel terwijl als ik naar de zee ga in België ik al blij mag zijn als ik wat leuke schelpen vind. Daarnaast is het strand er zoveel ruimer en rustiger, zeker als je in rustige periodes gaat. Vaak hadden we het strand voor ons alleen en op warmere weekenddagen was het er ook gewoon nog heerlijk rustig. Ja, ik hou wel van de rust aan het strand. Gewoon ellelange wandelingen zonder je ergens zorgen over te moeten maken. Genieten van de heerlijke wind in je gezicht.

Waarom Bray-Dunes verder nog op mijn lijstje staat om opnieuw te verblijven?
– Le Green, de pizzeria. Sorry mensen, maar voor een goede pizza ben ik altijd te vinden en die was daar héél goed. Daarnaast waren ze er ook super lief voor ons met onze bende kinderen.
– Dicht bij Duinkerke en Duinkerke wil zeggen, de ferry naar Dover en dat deden we ook. In een latere blog daar meer over, maar ik kan jullie nu al zeggen dat ik dat zeker opnieuw wil doen (wel 100 000 keer!).
– Dichtbij het bakkerijmuseum in Veurne waar zo’n mega leuke dingen te doen zijn. Een echt kindermuseum die in de top 3 moet. Ook daar blog in nog eens apart over en die doen we ook zeker opnieuw.
– Fort-Mardyck Zoological Park is een dierentuin vlakbij. Geen wauw gevoel, maar gewoon leuk om eens een uurtje of twee rond te kuieren op een rustige dag. Helemaal niet duur en toen wij er waren, waren er ook leuke activiteiten voor de kinderen. Ze hebben er overigens wel een kei tof klim en klauter parcourtje.

– Wandelingen in 1 van de 2 natuurreservaten.
– Ook het Fort van Leffrinckoucke staat nog op mijn ‘must do’ lijstje.
– Op datzelfde lijstje staat nog het paleis van het Universum en de Wetenschappen.
– Een Auchan vlakbij. Ja mensen, mijn bankrekening heeft ‘Auw!’ gegild hoor met die schat aan Franse materialen.

– We gingen er ook afval rapen op het strand. En zagen jammer genoeg een dode zeehond.

En nog tal van andere geweldige uitstappen. Ben je trouwens fan van pretparken dan zit je daar op een boogscheut van Plopsaland De Panne.

Oh ja, wij namen ook deel aan het Suity weekend, maar daarover schrijf ik later ook een andere blog. We deden toen zoveel, zoveel om te vertellen en ik heb zo weinig tijd altijd. Maar het is nooit te laat om prachtige ervaringen te delen.

Bray-Dunes heeft gewoon de ideale ligging voor een actieve, historische, leerrijke, leuke, strandvakantie. Ideaal voor gezinnen als wij die graag tal van activiteiten doen tijdens hun vakantie.

Hebben jullie nu ook zin om op vakantie te gaan met Holiday Suites net zoals wij? Dat hoeft trouwens niet naar Bray-Dunes te zijn, dat kan ook naar 1 van hun vele andere bestemmingen dan kan je dat doen aan 10% korting met de code ‘HSGEWOONWIJ10′.

En omdat ik tijdens deze vakantie zo genoten heb van het foto’s maken spam ik nog even verder…

*Deze reis was deels een samenwerking met Holiday Suites, bijlange niet helemaal. Mijn enthousiasme is zoals het steeds is. Puur en oprecht.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!