Ja, zo noemt de fitness zaak die een paar jaar geleden op 5 minuten van mijn deur open ging. Toen ik de aankondiging zag zei ik meteen ‘Ik ga.’ Lach maar eens goed. Uiteraard ging ik niet. Ik kreeg nog een baby, de vijfde en dus ook vijfde keizersnede en ging meer wegen dan ooit. 36 kg zou ik moeten afvallen vanaf de bevalling. Ooit viel ik al eens 30 kg af met Weight Watchers. Ik ging dat opnieuw doen. Ik viel maar liefst de helft af… 18 kg. En weet je wat? Er kwamen er weer 5 bij en ging eten als een gek.

Ondertussen wilde ik stilaan stoppen met de webshop, bon lang verhaal kort gemaakt… Voor het eerst in mijn leven begon ik nood te hebben aan wat tijd voor mezelf. Na 10 jaar fulltime moederen vind ik dat nog niet zo egoïstisch toch? En daar kwam die fitness weer de kop opsteken. Niet om af te vallen, maar gewoon om even weg te zijn. Nu mijn mama drie keer per week komt helpen, heb ik die kans ook. Allé ja, het duurde nog een heel aantal weken voor ik eindelijk die drempel over stapte. Maar ik stapte hem over!

Op vrijdag 25 januari 2019 stapte ik er binnen voor wat info en voor ik het wist stond ik een kwartier later buiten met een sporttas, drinkfles, t-shirt, koffiebeker, handdoek, een badge, een abonnement en jawel… een afspraak op maandag voor de intake.

Ik ging maandag 28 januari 2019 op intake. Wat wegen en kleine oefeningetje en dan naar huis met een schema voor een uurtje fitness per keer. Dacht ik. Diegene die echt gaan fitnessen zitten volgens mij nu heel hard te lachen achter hun computer/gsm. Ik mocht eerst op de weegschaal… Ik besta met mijn volle 156 cm uit maar liefst 43.8% vet!! Echt waar mensen, ik kon door de grond zakken. De trainer van dienst spreekt moeilijker Nederlands en in gebroken Nederlands zei hij ‘Een beetje minder mayo, frietjes en pizza. En als je dan toch laat eet. Om 11 uur ’s avonds kan je ook magere yoghurt eten.’ ahum. Door de grond zeg ik jullie! Maar hij had natuurlijk wel gelijk. Hoe graag ik ook me-time wilde, afvallen zou toch ook echt wel nodig zijn als ik weer gezond wilde zijn. Niet slanker, wel gezonder.

Ga maar even fietsen. Kwartiertje. Op dat toestel, kwartiertje. Daar, kwartiertje. Roeien, 10 minuten. Snelwandelen, 20 minuten. Hop de grond op. Planken enzo van die dingen. Echt mensen?! Een uurtje fitnessen, vergeet het maar. Ik ging er buiten met een schema van maar liefst 2 uur! Elke keer 2 uur! Maar oh wat was ik voldaan na die 2 uur. Ik was niet eens buiten adem (jaja, ik ben kei trots op mezelf).

Oh ja, niemand wist van mijn avontuur af en die ene die het wel wist die begon met ‘Ik geef je 6 weken.’. Watch me! Volg de volgende delen hier binnenkort op mijn blog om te kijken of mijn lieve tante gelijk kreeg 😉

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!