Een tijdje geleden ging ik naar een workshop over kinderen leren schrijven van het VHoV. Ik leerde er super veel, maar 1 ding bleef me toch bij. Stiften zijn eigenlijk niet zo goed voor de ontwikkeling van de schrijfmotoriek. Eerlijk is eerlijk… Mijn kinderen tekenden en kleuren bijna altijd met stiften, ook eigenlijk niet bijna altijd maar gewoon altijd. Ik had tonnen kleurtjes liggen maar deze bleven ongebruikt in de kast liggen. De klasverpakkingen stiften vlogen dan weer wel de deur uit. Toen ik dan ook na de workshop voorzichtig de bedenking over stiften aanhaalde, werd ik nog net niet gekielhaald door de kinderen.

Tijd voor creatievere oplossingen. Om te beginnen kocht ik me degelijke en dure kleurpotloden welke ik ging inzetten tijdens de echte projecten. Ze moesten dan met die kleurtjes tekenen en kleuren wat ze super leuk vonden. Ah ja, zo’n set waar je enkel maar af en toe mag kleuren is natuurlijk heel aantrekkelijk. Maar alle andere momenten zaten me toch nog dwars. De kinderen zitten hier echt héél vaak te tekenen en kleuren waardoor ze dus nog super vaak met stiften bezig waren, tijd voor verandering.

Ik dacht na, zocht en vond. Ik zou weer doosjes voor elk kind apart gaan maken. Ik kreeg van Smartphoto 4 blikken koekjesdozen welke we personaliseerden met, uiteraard, een potloodtekening van de kinderen. Toen de dozen aankwamen was ik super blij met het resultaat. De tekeningen kwamen kei goed tot hun recht op de dozen en de dozen waren perfect van grootte waarvoor ik ze wilde gebruiken. Ik ging dus al snel vullen, uiteraard niet met koekjes.

Elk kind kreeg een pritt, gom, set kleurpotloden, hun eigen favoriete schrijfgerij, lat, … De oudsten ook een passer en geodriehoek. Achteraf kwamen er ook nog scharen terecht in de doosjes. Vanaf nu gingen de kinderen altijd aan de slag met de doosjes. Toen het nieuwe er wat af was besloot ik stilaan het plankje waarop de stiften stonden weg te doen, want ook toen grepen ze nog altijd naar de doosjes ah ja… Het was van hen persoonlijk. Geen geruzie over wie welk kleurtje mocht hebben.

De stiften staan nu een paar dagen op mijn bureau, nog steeds in het zicht maar niet meer binnen handbereik. Ze hebben er nog geen enkele keer naar gevraagd. Super blij ben ik en je ziet inderdaad een verschil in hun manier van tekenen. Er komt veel meer techniek aan te pas en de tekeningen worden alsmaar mooier. Ik ben blij dat ik de goede raad heb opgevolgd. Nogmaals dus een dikke dankjewel aan het VHoV voor het organiseren van de workshop.

En nog iets over de dozen… Die gingen gewoon allemaal mee op vakantie. Ik was zelf een pen vergeten en ik kreeg er gewoon eentje in mijn handen van de kinderen. Ze sleuren de doosjes werkelijk overal mee naartoe en er is nog helemaal niets aan. Super blij dus. Blij met mijn zelfbedachte oplossing 😉

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!