Een aantal maanden geleden kocht ik van Quiboba – leer je talen het totaalpakket Frans. Het totaalpakket omvat alle 3 de doosjes, maar je kan ze ook apart kopen.

Beginnen bij het begin…
Quiboba is een Nederlands bedrijf dat inzet op het maken van taalspellen. Op dit moment hebben ze spellen voor Frans, Duits, Engels en Spaans. Toch wil ik al even een kanttekening maken. Echt ‘spellen’ kan je het niet noemen. Het zijn meer flitskaarten waar je wedstrijdjes mee kan spelen tegen jezelf of anderen zoals ‘Om het meeste juiste antwoorden.’ of ‘Om het snelste antwoorden.’. Echt een spel is het voor mij dus niet, maar daarom niet minder leuk.

Wat krijg je als je de taalspellen koopt?
Je ontvangt een doosje met daarin 72 kaartjes. Met deze kaartjes oefen je steeds om 4 belangrijke werkwoorden vervoegen en heel wat nieuwe woordenschat. Elk woord wordt ook ingeoefend met een zin.

Daarnaast vind je binnenin elke doos een QR-code waarmee je online materiaal kan downloaden en een podcast kan beluisteren waarop alles ook uitgesproken wordt. Wel zo handig als je zelf niet zo goed een taal kan spreken. De juiste uitspraak is immers wel belangrijk als je een taal leert.

Het online materiaal is echt een heel pakket, dus niet zomaar even een paar blaadjes. Je kan best even kijken of je printer aangevuld is met papier voor je begint te printen.

Quiboba Frans in gebruik.
We hebben de 3 doosjes van Frans nu al geruime tijd in huis en ze worden bijna dagelijks gebruikt. We zijn druk bezig met vele vakken en eerlijk is eerlijk, Frans schiet er nogal eens bij in. De doosjes zijn dan ideaal om hun woordenschat al uit te breiden op zelfstandige basis. De kinderen oefenen met de flitskaarten op zelfstandige basis of samen. Af en toe neemt hun moeke of ikzelf het doosje in handen en vragen we ze een aantal vertalingen. Meer doen we er eigenlijk niet mee.

Van zodra ik ze hoor zeggen dat het gemakkelijk is of ze ze eigenlijk allemaal al kennen, haal ik het extra materiaal boven en laat ik ze op papier de vertalingen uitvoeren. Zo kan ik testen of ze het effectief kennen en wat blijkt? Het werkt super goed. Door de constante herhaling op een ontspannen manier, blijft het allemaal beter hangen bij hen. Echt wedstrijdspelletjes van om ter meeste doen we niet zo vaak.

Kortom, we gebruiken de kaartjes echt als flitkaarten en niet als spel. Toch zijn we grote fan. Mijn kinderen doen het graag op deze manier. Het is alleen en dus prikkelarm. Geen gezeur van mama, geen ‘Zeg eens dit of dat’, geen continu ondervragen, het is voorspelbaar en vooral leuk volgens hen.

Het hoeven dus niet altijd ingewikkelde spellen te zijn. Eenvoudig kan ook, zolang het maar werkt en er niet teveel druk op zit.

Zijn geld waard?
Ik krijg vaak de vraag of het zijn geld waard is. 29,50 euro voor 1 doosje of 79 euro voor de 3 sets van 1 taal samen. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik het te duur vind. De kaartjes zijn mooi en van degelijke kwaliteit, zoveel is zeker. Toch zijn flitskaarten vaak snel zelf gemaakt. In het extra materiaal kruipt natuurlijk ook heel veel tijd om het te maken, maar uiteindelijk moet je het wel thuis zelf printen.

Het is mooi materiaal. Ik raad het zeker aan als je kind graag werkt met flitskaarten, maar verwacht geen echt gezelschapsspel. Ondanks dat ik de prijs wat aan de hoge kant vind voor wat het is, spaart onze oudste toch zelf voor de doosjes van Engels. Hij is echt fan en vindt het zijn geld dus meer dan waard en dat is uiteindelijk wat telt. Het feit dat hij het zo leuk vindt dat hij dat wil doen en het ook echt werkt, maakt dan weer dat het zijn geld wel waard is.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.