Een boek waarvan ik het bestaan niet wist en nu ik het in mijn bezit heb niet meer kan missen. Het is een kinderboek, maar ik ga er vanuit dat we niet allemaal alles weten en meer dan de helft van het boek weet ook ik niet. De ondertitel ‘Natuurwetenschappen begrijpelijk voor iedereen.’ is dan ook helemaal niet misplaatst. Ik hoef me dus helemaal niet dom of schuldig te voelen dat ook ik regelmatig naar het boek grijp als ik weer eens iets niet weet.

Waarom het boek kopen als er zo iets bestaat als ‘het internet’?
Simpel. Het is duidelijk uitgelegd en niet in blokken en blokken tekst, maar kort en krachtig en toch mega duidelijk. Met een boel kleurrijke prenten die alles nog eens extra verduidelijken. Als grote fotofreak blijf ik dan ook van mening dat een beeld vaak meer zegt dan woorden en dat is bij zo’n zaken voor mij niet anders.

Extra schattig detail… Op elke pagina is er een robotje. Ofwel komt het jou een leuk weetje vertellen en anders helpt het de prenten te verduidelijken.

Daarnaast zijn er ook tal van ‘Probeer het zelf.’ kadertjes in het boek. Zo kan je zelf leren en ontdekken hoe het nu precies allemaal zit. Het leuke is dat je zelfs niet van die moeilijk producten in huis moet halen die je helemaal nergens kan vinden. Zo kom je bij het hoofdstuk ‘Covalente bindingen’ (ja, koop nu het boek maar om te weten wat dat juist inhoudt) al heel erg ver met een paperclip, bakje water, een stukje papieren zakdoek en afwasmiddel.

Nog nuttig om weten… Het boek is gericht voor einde lagere school, begin secundair. Maar zoals ik al zei… Ook volwassenen kunnen hier nog veel uit leren dus eigenlijk is het gewoon voor iedereen.

Nog niet overtuigd? Jammer, je weet niet wat je mist!

*Links in dit artikel zijn affiliate links. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!