Sinds een half jaar hebben we antwoord buzzers in huis, het was nog een restant promotiemateriaal van onze oude webshop. Antwoord buzzers zijn 4 gekleurde knoppen die elk een ander geluid maken. Super leuk om je peuter of kleuter gewoon op te laten meppen (als je zelf oordoppen in hebt), maar nog leuker om lessen aantrekkelijk en leuk te maken.

De kleuren trekken aan, het lawaai dat ze maken nog meer. Ze aanbieden tijdens een les zorgt er dan ook voor dat je meteen hun aandacht hebt.

Leren tellen/cijferherkenning met antwoord buzzers:
Plaats bij elke knop een potje met een x-aantal voorwerpen en geef de kinderen een stapel met cijferkaartjes. Ze draaien een kaartje om en drukken op de knop bij het juiste aantal. Ik probeerde mijn kinderen te foppen en stopte er kaartjes tussen met cijfers van aantallen die op dat moment niet aanwezig waren bij de knoppen. Zo blijft het extra uitdagend.

Leren rekenen met antwoord buzzers:
Plaats bij de knoppen cijfers en laat je kind rekenoefeningen oplossen. Ze moeten op de knop duwen waar het juiste antwoord bij ligt. Wij waren op dat moment aan het leren rekenen tot en met 5 en misten eigenlijk een vijfde knop. Dat losten we op door ze gewoon op een deksel te laten slaan. Gewoon op iets mogen slaan is blijkbaar ook erg leuk.

Leren lezen met antwoord buzzers:
Onze zoon kan niet praten vanwege zijn verbale dyspraxie. Leren lezen gaat bij ons dan ook helemaal anders en vooral… extra moeizaam.
De antwoord buzzers zorgden er voor dat we het nog eens op een andere manier konden aanpakken.
Ik legde bij de 4 knoppen telkens een kaartje en hij kreeg een kaartje waarop een woord stond. Hij moest in stilte het woord lezen en dan op de juiste knop duwen die bij het woord hoorde. Was het juist dan ging het prentje weg en werd er een nieuw gelegd.

Uiteraard kan je de antwoord buzzers ook voor andere zaken gebruiken zoals een leuke familiequiz, spelletjes waarbij je om het eerst moet zijn of om de kinderen eens goed te laten rennen door ze heel snel naar een bepaalde kleur knop te laten lopen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij ons thuis worden ze in elk geval erg vaak gebruikt.

De antwoord buzzers die wij hebben, kon ik zo direct nergens te koop vinden. Ik vond wel andere met dierengeluiden en zelfs nog andere met licht!
Antwoord buzzers kan je hier kopen!

*Links in dit artikel zijn affiliate links. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!