Deze leuke knutseltip is leuk voor jong en oud… Een blaasbloem maken.

Wat heb je nodig?
– Rechthoekige canvas (een stuk hout of stevig stuk karton kan ook)
– Klei
– Wattenstaafjes
– Zwarte, groene en blauwe verf
– Penselen
– Een potlood
– Lijmpistool
– De blaadjes van een echte paardenbloem
– Optioneel, een vergrootglas

Aan de slag!
Eerst teken je op je canvas de blaadjes en steel van je bloem. Vervolgens schilder je de blaadjes groen. Mijn kinderen waren te enthousiast en schilderden meteen alles blauw, echt gans de canvas. Dat maakte dat als ze er daarna met groen overgingen, de randen niet goed zichtbaar waren van hun blaadjes. Dit losten ze op door er met zwarte verf rond te gaan. Kijk goed naar de echte blaadjes om ze zo realistisch mogelijk te tekenen. Het vergrootglas kan je hierbij helpen.

Nadat je de blaadjes hebt geschilderd, schilder je de achtergrond volledig blauw.

Daarna maak je uit klei een halve bol welke je zwart schildert. Vervolgens knip je de bolletjes wol van de wattenstaafjes. Let op! Niet te kort knippen, er moet nog een stukje van het staafje aanzitten zodat je de stukjes wattenstaafje in de bol met klei kan duwen.

Laat de bol klei drogen, als deze droog is kleef je hem met het lijmpistool op de canvas. Niet te zuinig met de lijm, het moet namelijk het gewicht van de bol klei kunnen dragen. Daarna kan je nog enkele stukjes van de wattenstaafjes naast je bloem op het canvas kleven zodat het lijkt alsof er pluisjes wegvliegen in de wind.

Klaar! Zoals je misschien wel gemerkt hebt, was de volgorde van de foto’s niet geheel zoals de beschrijving in de tekst. Laat ons zeggen dat we leren uit onze fouten.

Het was in ieder geval een erg leuke opdracht die ik met alle kinderen deed en dus perfect te doen is voor alle leeftijden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!