Sinds 3 weken doen onze kinderen regelmatig een eierworp in huis. Als ik geluk heb in de tuin. Letterlijk… Ze gooien met paaseieren. Gelukkig geen van chocolade, wel plastieken eieren. Ze hebben de grootste lol en leren ontzettend veel bij.

Ik zet in op tellen, rekenen en motoriek. Daarnaast moeten ze elkaar helpen en beurt nemen.

Wat heb je nodig?
– Plastiek paaseieren. Ik kocht mijne in Action, nu de winkels gesloten zijn gaat dat niet maar je hebt er vast nog wel ergens op zolder liggen.
– Vrolijke lentespulletjes waar je op wil schrijven. Ik nam houten bloemetjes.
– Een Posca stift.
– 2 potten

Alles klaarmaken!
Je schrijft op de bloemetjes (in mijn geval) de cijfers die jij nodig hebt. Ik heb me gericht op kleuter en eerste leerjaar en dus de cijfers tem 20 genoteerd. Ik had ook de getalbeelden kunnen tekenen. Daarnaast heb ik ook de symbolen voor het optellen en aftrekken geschreven. Je kan uiteraard ook de symbolen van vermenigvuldigen en delen noteren.

Vervolgens doe je al je paaseieren in 1 pot en zet je de andere op werpafstand.

Klaar? Gooien maar!
Laat je kind een cijfer of getalbeeld nemen en de juiste hoeveelheid in de andere pot gooien.
Voor het eerste leerjaar kan je je kind een som of aftrekking laten oplossen en de hoeveelheid van de uitkomst laten werpen.

Goedkoop, eenvoudig en vooral super leuk.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!