Toen de kinderen net vlot genoeg konden lezen om boeken te lezen en daar een boekverslagje rond te maken, maakte ik een download die ik hier op mijn blog plaatste. We hebben er lang plezier van gehad, maar de kinderen vinden hem nu wel saai na al die jaren en wilden wat meer uitdaging.

Nieuwe regel rond boekbesprekingen… Verwerk het boek zoals je zelf wil. Het was de meest onduidelijke opdracht die ik kon geven, maar die al voor erg leuke resultaten zorgde.

Amelia Hoektand en de geheugendief werd omgetoverd tot een heuse poppenkast. Uiteraard werd ook gans het verhaal nagespeeld met de poppenkast.

In dezelfde periode kreeg ik een strip onder mijn neus geduwd over Harry Potter en de steen der wijzen. Lucas koos het fragement met de trol uit om er een strip van te maken. Lucas tekent wel vaker strips en al zijn strips eindigen met een ‘hoe teken ik het zelf’ pagina.

Daarna was de fantasie even weg. Lucas maakte over zijn volgende Harry Potter boek een poppenkast. Desalniettemin een pareltje en het leuke aan de poppenkasten is echt wel dat ze het hele verhaal naspelen en je zo dus zeker bent dat ze het boek echt goed gelezen hebben.

Aangezien de oudste boek na boek leest, moet hij niet van elk boek een boekbespreking maken, maar ik kijk nu al uit naar de volgende. Thibeau leest minder vaak dus die moet het wel van elk boek. Ik ben nu al nieuwsgierig naar wat hij gaat bedenken.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!