Dit wordt eerder een fotoblog dan gewone blog, want oooh wat heb ik altijd veel inspiratie als het aankomt op getal- en cijferbeelden. Des te speelser, des te leuker. Hoewel dat niet altijd is. Vaak begint de zoon zelf aan iets dat zo eenvoudig en kaal is, maar waar hij dan enorm veel plezier aan beleeft.

Zoals hier waar hij gewoon de cijfers begon na te schrijven van de keien en er de juiste hoeveelheden bij stempelde met stempelstiften.

Charlotte houdt dan weer van héél veel kleurtjes… Bijna alle materialen op deze foto’s komen van Learning Resources UK.

Ook eenvoudige materialen slaan aan zoals de cijferpuzzel uit Lidl, het zelfcontrole boekje uit Action, de houten telsneeuwmannen van houten onderwijsmateraal, de cijfers van Plantoys of visjes met telschijfjes.

Verder zijn we gewoon enorme fan van het materiaal van Treasures from Jennifer. Dit materiaal komt uit Amerika en is niet het goedkoopste, maar het is het zo waard. Het is eindeloos combineerbaar met andere materialen, het heeft een uitmuntende kwaliteit en is zo, zo mooi.

Voor Victor wordt ook gewoon heel vaak de spraakcomputer ingezet. In het programma waar zijn spraaksoftware draait, kan je ook heel wat andere dingen doen zoals dus telspelletjes.

Het mag wel duidelijk zijn dat ik een freak ben als het op getal- en cijferbeelden aankomt. Ik vind het gewoon super leuk om dingen te bedenken. Noem het gerust een verslaving.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!