… dan geef je gewoon zelf therapie. Victor krijgt 2x per week logopedie. Vanwege zijn diagnose autisme heeft hij geen recht op terugbetaling en kunnen we hem dus niet meer bieden dan dat. Hij heeft verder een normaal IQ, maar kan gewoon niet veel en goed praten. Hij heeft niet voor niets zijn spraakcomputer. Toch is er dus geen recht op terugbetaling. Hallo, kromme regel in België.

Maar dus geven we het zelf. Dat kan je natuurlijk niet zomaar. Ik kan dit doen dankzij onze geweldige logopediste. Eigenlijk moet Victor dagelijks oefenen en dankzij zijn logopediste kan dat ook gewoon.

Ze maakt elke week 1 tot 2 of zelfs meer nieuwe spellen voor Victor. Oh, hij vindt Paw Patrol leuk, dan maken we spellen rond Paw Patrol. Brandweer nu? Geen probleem, brandweer it is. Lego deze week, we passen ons aan. Alles om hem gemotiveerd te houden. Ja, we kunnen wel zeggen dat onze logopediste eentje uit de 1000 is.

Ze stuurt ons steeds alle spellen door, meer nog… Ze stuurt ons ook alle sjablonen van de spellen door zodat ook wij thuis er extra variatie aan toe kunnen voegen.

Daarnaast zit ik al meer dan een jaar naast Victor tijdens de therapie. In eerste instantie omdat hij dit nodig heeft, maar ook om te pikken met mijn ogen. Zo leer ik hoe de logopediste het doet en kan ik het thuis gaan toepassen. Ik ben erg dankbaar dat dit kan. Ik weet dat heel veel therapeuten het niet fijn vinden als je er bij blijft en het is dus altijd een hele zoektocht om iemand te vinden die er wel voor open staat.

Het is dus dankzij de super fijne samenwerking (en klik) met de logopediste dat we Victor toch elke dag (of toch zeker 5 dagen per week) therapie kunnen laten krijgen.

Ik laat jullie graag een keertje meekijken.

Daarnaast hebben we dus ook de spraakcomputer. Hij gebruikt de spraakcomputer uiteraard voor dagdagelijkse communicatie, maar daarnaast zet ik hem ook regelmatig in om zijn taal te oefenen.

Zo staan er in de software waar zijn spraakprogramma in draait ook leuke spellen om bijvoorbeeld begrippen te oefenen zoals voor, achter, onder, boven, in, … Maar ook spellen om te ‘schrijven’ wat er staat. Hij doet dit dan onder begeleiding zodat ik regelmatig naar de uitspraak van de woorden kan vragen.

Ik mag dan wel enorm kwaad en lastig zijn dat hij geen recht op terugbetaling heeft, we zijn erg dankbaar dat we alle kansen en mogelijkheden hebben om onze zoon zelf zo goed mogelijk te ondersteunen. We zijn ons er heel erg van bewust dat niet iedereen dit geluk heeft.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!