Het doe-boek ‘Lekker gezond!’ heb ik al een tijdje in huis en wordt hier geregeld boven gehaald door 1 van de kinderen. Ze spelen er dan winkeltje mee. Toch heb ik al regelmatig moeten nuanceren want het boek begint niet zo goed vind ik.

Wat ik er niet zo goed aan vind…
Je bent wat je eet. Welk kindje wil jij zijn? 1, 2 of 3? Het eerste kindje is mollig, het tweede heel mager en futloos en het derde ‘normaal’ gebouwd en energiek. Uiteraard heeft je voedingspatroon wel wat in de pap te brokken als het aankomt op je lichaamsbouw, maar kom… er zijn meerdere factoren die meespelen en je zal maar net dat hele magere of net molligere kind zijn die het leest.

Wat is er dan wel zo fijn aan?
Kinderen leren op een speelse manier wat gezonde voeding is. Zo begint het boek met een vrachtwagen vol voedingswaren. Deze voedingswaren stop je dan in het midden van het boek in de winkelrekken. Vervolgens zit er een winkelmandje met boodschappenlijstje in het boek. Deze kan je er uitnemen. Aan de hand van het boodschappenlijstje winkel je dan in de winkel middenin het boek. De winkel is uitklapbaar en dus heerlijk groot om mee te spelen.

In de winkel moet je natuurlijk betalen… Boodschappen op de uitschuifbare band en daarna in de papieren tas om mee te nemen naar ‘huis’ waar je je bordjes voor het ontbijt, lunch en avondeten kan vullen en met het papieren bestek kan opeten. Ook hier is er weer een uitklappagina.

Als laatste wordt er natuurlijk nog uitdrukkelijk vermeld hoe belangrijk bewegen is.

Mijn algemene mening is dat het een erg leuk boek is om mee te spelen, onder begeleiding zodat je die ene pagina kan nuanceren. Wil je ze er zelfstandig mee laten spelen dan kan je die ene pagina gemakkelijk met een dikke stift wat bijwerken zodat dat belerende stukje verdwijnt.

Het is natuurlijk wat het is… Gezonde voeding is belangrijk en kinderen leren dat best van jongsafaan. Met dit boek kan dat, naast het alledaagse leven en je eigen voorbeeld als ouder, gewoon wat leuker gemaakt worden op een speelse manier.

Het boek ‘Lekker gezond!’ kan je hier kopen.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!