Met 23 verschillende SmartGames in huis kan je ons wel heuse fans noemen. We kopen ze zelf, vragen ze aan familie met de feestdagen, we krijgen ze door het jaar van mensen cadeau die ze niet meer nodig hebben of zoals deze keer mogen we eentje uittesten voor SmartGames.

Nu mijn man ook SmartGames therapie moet doen voor zijn revalidatie, komen ze nog vaker als voorheen uit de kast. Het leek me wel leuk om op regelmatige basis eentje te reviewen. Ik probeer nog in te schatten of ik er 1 of meerdere per keer ga doen en welke frequentie ik ga aanhouden. Jullie enthousiasme zal mee de beslissende factor worden.

Voor nu starten we met 1 per keer en we zien waar we komen.

Ik start met een kleintje, niet ingewikkeld, een reisformaat. Waarom? Omdat in deze stijl er verschillende bestaan en deze voor mijn man bovenaan op zijn lijst stond van ‘Nuttige SmartGames voor je therapie.’.

IQ-Arrows
IQ- Arrows is een compact spel in reisformaat zodat je het handig overal mee naartoe kan nemen. Het spel bevat 120 opdrachten van heel gemakkelijk tot ontzettend moeilijk (verdeeld over 5 niveau’s). Het spel is voor kinderen vanaf 7 jaar bedoeld en je groeit er dus gewoon in mee.

De bedoeling bij IQ-Arrows is dat je de blokken met gekleurde pijlen zo legt dat ze allemaal op het spelbord passen. De moeilijkheid is natuurlijk dat wanneer je je blokje draait, de richting van de pijlen ook verandert.

Hoe goed zijn wij?
Ik raak niet verder dan het begin van de Expert reeks. De oudste zoon en mijn man zitten nog in het het Junior niveau, maar Thibeau (10 jaar en HB) heeft zelfs het Wizard niveau (het moeilijkste) vlot uitgespeeld.
Zo zie je maar dat je een bepaald inzicht nodig hebt om het spel tot een goed einde te brengen. Veel oefenen is de boodschap.

Wil je je hersenen dus eens goed laten werken dan is dit spel ideaal.

De adviesprijs voor IQ-Arrows is slechts 9,99 euro. Voor die prijs krijg je uren speelplezier, een therapiemiddel en een breinbreker in 1. Het spel zelf kan je kopen op de webshop van SmartGames zelf. Let op, de webshop is verslavend. Ik spreek uit ervaring!

Nog een extra tip. Op SmartGamesLive kan je online SmartGames spelen.

*Het spel IQ-Arrows is gekregen, maar mijn mening is eerlijk.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!