Toen we 7,5 jaar geleden ons huis kochten, waren we vooral blij met het tuintje. Niet groot, maar voor toen 2 kindjes zeker voldoende. We hebben door de jaren heen niet enkel hard gewerkt in huis, maar ook in onze tuin. We haalden de lelijke bakstenen die er lagen weg, verwijderden de lelijke bakstenen bloembak en we hebben onze tuin eigenhandig vierkante centimeter per vierkante centimeter tot op een halve meter diepte gezeefd. Ja, je leest het goed… Met de hand gezeefd.

Waarom we zo gek waren? Onze tuin lag vol gevaarlijk afval zoals stukken glas, kapot servies, bergen en bergen stenen (van die grote kasseien en bakstenen), … kortom je kon niets met de tuin doen zonder een teen te breken, een scherf in je voet te hebben of zelfs een doos medicatie in je handen te hebben. Levensgevaarlijk.

Vervolgens hebben we onze tuin gelijk getrokken en er grasmatten in gelegd en een terras van klinkers aangelegd. Klinkers omdat we deze van iemand gratis hadden gekregen. Win-win! Er heeft al die tijd een zelfgemaakte speeltoren uit afvalhout gestaan met daaronder een zandbak. Eens gras kwam er ook een trampoline bij en eens ons terras ook een tuintafel met stoelen. Kortom, alles om ons tuintje gezellig te maken alleen…

Ziehier, mooi groen gras in onze tuin in 2015…

Na 1 zomer was ons gras al dood. Blijkbaar zijn we niet de ideale mensen om een tuin te onderhouden. Nu ja, elk jaar zaaiden we wat bij en het ging nog wel tot we er een hond bij namen die deze winter af en toe in de tuin mocht rennen als we even de energie niet hadden om er een uur mee te gaan wandelen. Daarnaast heeft hij vorige zomer ook de nodige putten gegraven. Gevolg… Onze tuin is weer bijna net zo’n grote zandhoop als toen we hem aan het zeven waren.

De kinderen vinden het geweldig. De tuinslang erbij en mijn varkens hebben een heuse modderpoel. Je hoort ze niet klagen hoor. Ook de hond trekt er zich geen fluit van aan. De enige 2 die er een probleem van maken zijn mijn man en ik. Jah, de kuis die we erbij krijgen is niet min. Kinderen die in de zomer in de tuin en het zwembad spelen zorgen al voor voldoende zand en vuil binnen, maar nu hebben we tegen ’s avonds gewoon net zo’n slijkpoel binnen over gans het gelijkvloers als in onze tuin.

Ik wil dus nieuw gras, maar jah… Het onderhouden dat kunnen we duidelijk niet. De hond woelt het toch weer om. De kinderen smijten er vast elke week een half ton speelzand van de zandbak in en die cirkel van 2,5 meter diameter onder de trampoline is sowieso gedoemd om dood te zijn vanwege gebrek aan zonlicht. Is het dus wel zo nuttig om weer al dat werk te gaan verzetten en vooral dat geld te geven aan grasmatten als we er vast niet meer dan 1 zomer plezier van gaan hebben? Het is nu niet dat we geld over hebben.

Ik weet het niet en hoor graag wat jullie zouden doen en hoe jullie er over denken. Smijt het gerust hieronder in de reacties, misschien helpt het ons om een beslissing te nemen. Ook tips om het te onderhouden zijn altijd wekom, voor als we het toch moesten doen. Voor nu blijft het in elk geval maar zoals het is.

De dag nadat ik dit bericht schreef, hebben we al 1 probleem opgelost… De dode plek onder de trampoline. We hebben de trampoline gewoon ingegraven. De andere problemen blijven en dus ook onze twijfels. Wat moeten we ermee?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!