Vanaf 6 jaar zegt de doos en 8 jaar voor de gevorderde tellers, ik moest eens lachen… Kom op zeg, groter en kleiner dan tekens dat kan mijn dochter van 4,5 jaar zelfs. Ahum… Ik ben kei hard verloren van mijn zonen van 10 en 11 en ja, die van 4,5 kan het ook al. Kortom… Ik start met te zeggen dat dit spel serieuze doorgroei mogelijkheden heeft vanaf 4 jaar en nog veel langer leuk is. Ik vond het in elk geval héél leuk om te spelen met mijn oudste twee zonen.

De opzet is simpel… Wie de meeste kaarten heeft op het einde van het spel wint.

De gewone spelregels…
Je verdeelt de kaarten met dieren over alle spelers. Iedereen legt zijn stapel afgedekt voor zich, rond de stapel met takenkaarten. Vervolgens draait elke speler een kaart van zijn stapel om, daarna draait de speler die aan de beurt is een takenkaart om.
Als jij als eerste ziet dat de dierenkaarten rondom de takenkaart voldoen aan wat er op de takenkaart staat dan sla je op de takenkaart en roep je ‘Hebbes!’. Heb je correct afgeklopt dan zijn alle dierenkaarten die open liggen voor jou, maar let op! Klop je per ongeluk af terwijl er niet het juiste aantal ligt dan moet je een extra kaart afgeven aan 1 van de andere spelers. Zo ga je verder tot alle takenkaarten op zijn of 1 iemand alle dierenkaarten heeft.

Er zijn 3 soorten takenkaarten:
– Kaarten die gewoon met een cijfer een hoeveelheid aangeven.
– Kaarten waarbij er een x-aantal dieren meer, minder of gelijk aan een hoeveelheid wordt gezocht.
– Kaarten die meer, minder of evenveel dieren als een ander dier zoeken.

Vanwege de snelheid waarmee er gespeeld moet worden, lijkt het echt veel gemakkelijker dan het werkelijk is. Het is echt opletten en héél snel tellen.

Het allemaal wat makkelijker maken voor jonge kinderen…
Je kan het spel al snel gemakkelijker maken door de snelheid er uit te halen en gewoon om de beurt te spelen. Zo krijgen jonge kinderen ook de kans om al spelend de hoeveelheden te leren, te vergelijken en symbolen in te oefenen.

Waarom het voor mij ook vanaf 4 jaar kan? Als ze de symbolen nog niet kennen dan kan je het wel gewoon vragen om af te kloppen als er meer vogels zijn dan egels of minder dan 3 kikkers of … Zo kunnen zij ook alvast van het spel genieten.

Het spel is ook voorzien op kinderen die nog niet zo ver kunnen tellen. Zo staan er op elke kaart stipjes. Naar gelang je de kaarten met 1, 2 of 3 stipjes gebruikt speel je met hogere aantallen. In de gewone versie gebruik je uiteraard gewoon alle kaarten.

Kortom een spelletje dat 9,90 euro kost, maar waar je jarenlang plezier van hebt. Te koop bij Foozle.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!