Na de links met meer educatieve tips voor tijdens de quarantaine, kom ik nu met links voor leuke spelletjes tips.

Wij zijn thuis echt spelletjes verslaafd. Volgens mij hebben we er wel meer dan 100. We vragen ze dan ook standaard met de feestdagen. Gelukkig krijgen we ze vaak, want anders wordt het duur. Dankzij de coronacrisis zijn er nu heel wat spellen en activiteiten gratis te downloaden. Ik lijst voor jullie mijn 3 favoriete sites op.

Identity Games – Escape room
Onze oudste zoon is een enorme fan van Escape room spellen. Toen ik dan ook de gratis downloads afdrukte van Identity Games was hij helemaal mee. Het spel ‘huisarrest’ is voor kinderen vanaf 10 jaar en ‘isolation’ voor kinderen vanaf 16 jaar.

Eigenlijk zijn we er zeer slecht in. Elk spel dat we in het verleden al speelden, verloren we. Maar het mocht de pret niet bederven en uit de reacties op sociale media mag het duidelijk zijn… Het ligt gewoon echt aan ons.

Je kan de 2 spellen hier downloaden. Laat je me weten of jij er wel goed in bent?

Bring Home the Fun met Hasbro
Hasbro zette het geweldige concept op van Bring Home the Fun. Met dit concept willen ze eigenlijk ouders en alle anderen die in deze periode kinderen opvangen tips en middelen geven om kinderen thuis op een leuke manier bezig te houden. Verveling zal er in elk geval niet bij zijn want de site staat echt vol met leuke dingen.

Denk aan een wereldkaart downloaden om daarop educatief aan de slag te gaan met Play-Doh. Enkel voor Play-Doh alleen al staan er maar liefst 34 verschillende activiteiten al dan niet met gratis downloads online.

Ook van Baby Alive staan er 4 leuke activiteitenboekjes op. Liever Peppa Pig, Transformers of My Little Pony? Of toch nog iets anders? Er is voor elk wat wils op de site van Bring Home the Fun.

Neem dus zeker een kijkje en maak het op een creatieve manier gezellig aan je keuken- of tuintafel met je kinderen.

Alle gratis downloads vind op je site van Bring Home the Fun van Hasbro. Ze vragen om wereldwijd de activiteiten te delen met de #bringhomethefun zodat er een wereldwijd netwerk ontstaat aan leuke tips en trics.

Print en Play met Asmodee
Asmodee deelt met jullie tal van downloads zodat jullie thuis met de Print en Play versies van verschillende gekende spellen aan de slag kan gaan. Ook leuk om spellen te ontdekken alvorens je ze misschien wil aanschaffen trouwens.

Zo zit Timeline ertussen. 1 van onze favoriete spellen om tussendoor te spelen en geschiedenis in te oefenen. Hier volgt trouwens later nog een blog over. We zijn namelijk zo’n fan dat we de 4 echte varianten in huis hebben.

Maar ook Print en Play versies van bijvoorbeeld de bekende spellen Dobble, Concept en Catan zitten er tussen.

Je kan de Print en Play versies van de spellen hier downloaden zodat ook jij thuis met de kinderen deze spellen kan spelen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!