Na het schrijven over het grote béta-boek en mijn ontzettende enthousiasme daarover, moest ik gewoon ook schrijven over het grote wiskundeboek. Spoiler… Ik ben even enthousiast over dit boek als over het andere!

Ik snap niet dat ik ooit wiskunde heb kunnen geven zonder dit boek. Het boek behandelt quasi alles dat over wiskunde te vertellen valt en bovenal is het super duidelijk uitgelegd. Het boek heeft er voor gezorgd dat mijn kinderen bijna nooit meer hulp nodig hebben bij wiskunde. Snappen ze het niet dan nemen ze gewoon het boek en zoeken het op. Klaar.

Waarom is het dan zo geweldig?
Wel, het boek bevat om te beginnen een uitgebreide en duidelijke inhoudstabel. Het boek is namelijk opgedeeld in 6 grote blokken: getallen, rekenen, meten, meetkunde, statistiek en algebra. Onder deze 6 grote blokken vind je dan weer alle onderverdelingen die daar bij horen.

Als je de termen in de inhoudstabel leest dan kan het allemaal ingewikkeld klinken, maar dat is het gelukkig niet. Alles wordt namelijk uitgelegd zonder heel veel tekst. Er worden veel voorbeelden, afbeeldingen, diagrammen, enzovoort gebruikt. Het is met andere woorden allemaal zeer visueel uitgelegd en dat ik voor heel veel kinderen enorm handig. Nu ja, niet enkel voor kinderen. Ik vind het visuele van dit boek ook erg leuk en vooral duidelijk.

Leuk detail is dat er op elke pagina een robotje staat met een nuttige korte uitleg over een wiskundesymbool of woord zodat alles nog duidelijker wordt. Daarnaast bevat dit boek net als het andere ook op bijna elke pagina dat super schattige robotje dat alles komt uitbeelden of gewoon wat opvrolijkt.

Dit boek is echt onmisbaar geworden en is leuk voor kinderen vanaf het eerste leerjaar tem de eerste graad middelbaar.

Het grote wiskundeboek kan je via deze link kopen.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!