Daar waar ik vorige week nog schreef dat we 23 SmartGames hebben, zitten we nu aan 30 stuks. Ik heb het dan enkel over de denkspellen van SmartGames zelf en niet over die van andere merken.

Het aantal groeit snel vanwege de paashaas die langst kwam en dus ook de paashaas bij moeke en vake. Die laatste leverde op coronaveilige manier trouwens. Daarnaast had mijn man er enkele specifieke nodig voor zijn therapie. We kopen niet gans de lijst, dat is onbetaalbaar. Toch moesten we er enkele kopen, hij is namelijk niets met de SmartGames voor de jongste kinderen en laat ons daar nu net het meeste van hebben.

Omdat het aantal snel oploopt, heb ik besloten van de spellen niet allemaal een aparte blog te geven, maar er enkele te bundelen zoals vandaag…

4 uitdagende sprookjes en elk van deze spellen komt met een extra prentenboekje. Ook hebben al deze spellen 2 spelvarianten, een gemakkelijkere en een moeilijkere. Binnen deze 2 varianten worden de spellen ook nog eens opgedeeld in verschillende moeilijkheidsgraden.

Doornroosje
Doornroosje is het ideale spel voor kinderen die houden van het oplossen van een doolhof. Doornroosje heeft als leeftijdscategorie 3-7 jaar en deze is mijn inziens best correct.

Het spel bevat een frame waarop je 4 verschillende doolhof stukken kan leggen, een kasteel, draak, prins Charming en uiteraard Doornroosje zelf.

De bedoeling is dat je eerst alle doolhof stukken klaar legt in het frame zoals aangegeven volgens de opdrachten in het boekje. Hoe je ze moet leggen kan je zien aan de bloemetjes die je op elk stuk ziet. Vervolgens plaats je het kasteel op zijn plaats in het stuk met het rode bloemetje en mag Doornroosje haar intrek nemen in het kasteel. De prins start aan het begin van het doolhof.

Het spel bevat 60 opdrachten, 30 met en 30 zonder draak.

Bij de 30 zonder draak is de opdracht erg eenvoudig… Breng de prins door het doolhof tot bij Doornroosje.
Bij de andere 30 moet je de draak op het spel proberen te plaatsen, niet zomaar ergens… Nee, de draak moet exact op de route staan die de prins aflegt om tot bij Doornroosje te geraken. Soms gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Van de 4 sprookjes spellen is dit ons minst favoriete, maar het blijft hoe dan ook een leuk spel.

Als ze de draak uitlacht omdat ze zijn plek op het bord heeft gevonden…

Roodkapje
Een spel voor de leeftijdscategorie 4-7 jaar. Vlotte kinderen van 3 jaar moeten volgens mij de eenvoudigste opdrachten ook al kunnen uitvoeren, maar verder ook een correcte inschatting van de leeftijd.

Het spel bevat een speelbord, 5 puzzelstukken met wegen, 3 bomen, een huisje, de wolf en Roodkapje.

De opzet is om ofwel enkel Roodkapje en anders Roodkapje en de wolf tot bij het huisje te brengen. Speel je met de wolf dan moet de wolf steeds een kortere weg naar het huisje afleggen dan Roodkapje. Je hoeft niet steeds alle puzzelstukken met wegen te gebruiken, enkel diegene dat je nodig hebt. De bomen zijn obstakels waar je rond moet.

Het spel bevat 48 opdrachten waarvan 24 enkel met Roodkapje en 24 met Roodkapje en de wolf.

Een spel dat hier regelmatig uit de kast komt, maar eentje dat ze nog leuker vinden dan dit is…

Sneeuwwitje
Ook een spel voor de leeftijdscategorie 4-7 jaar en ook hier dezelfde mening… Kan zeker vanaf 3 jaar volgens mij.

Dit spel bevat een echt 3D huisje. Super mooi gemaakt trouwens! Ook 7 dwergen (sommigen alleen, anderen in groepjes van 2), een heks en Sneeuwwitje zelf.

In dit spel moet je eigenlijk steeds op zoek naar daar waar Sneeuwwitje moet staan, maar hoe verder je komt in het spel hoe meer je moet gaan nadenken want ook alle dwergen moeten een plekje krijgen. Oh ja, de heks niet vergeten… Ook zij moet altijd een plaatsje krijgen in het huis.

Het spel bevat 48 opdrachten opgedeeld in 2 versies.
De eerste 24 opdrachten speel je met de open zijde van het huisje naar je toe. Je plaatst dan alle personages in het huisje en jij moet de overgebleven personages eraan toevoegen.

Bij de volgende 24 opdrachten moet je spelen met de ‘gevel’ van het huisje naar je toe. Nu zitten bepaalde personages verstopt achter de raampjes of deur. Hier moet je toch al wat meer gaan nadenken waar de overgebleven personages moeten terecht komen.

Een erg leuk spel en hé, als je er niet mee wil spelen zoals het hoort dan is het een prachtig poppenhuisje. Onze dochter speelt er vaak gewoon mee zonder het opdrachtenboekje. Super leuk om te zien.

Een gedeelde favoriete plaats met Sneeuwwitje van de sprookjes SmartGames is voor…

3 kleine biggetjes
Deze heeft de jongst aangegeven leeftijdcategorie, namelijk 3-6 jaar. Zeer goed ingeschat wat mij betreft.

Het spel bevat een spelbord, 3 puzzelstukken met huisjes, 1 wolf en 3 biggetjes.

Ook hier 48 opdrachten opgedeeld in 2x 24. De opdrachten zijn hier wel heel verschillend. Bij de eerste 24 is het dag. Er is geen wolf en de biggetjes spelen buiten in de zon. Plaats de puzzelstukken met huisjes zo op het spelbord zodat de biggetjes heerlijk buiten kunnen blijven spelen.

Maar pas op! De volgende 24 opdrachten komen er aan en nu wordt het donker. De wolf komt uit zijn hol en is op zoek naar de biggetjes. Plaats snel de puzzelstukken met de huisjes op het bord zodat de biggetjes allemaal in een huisje zitten en dus veilig verstopt voor de wolf.

Een super leuk spel voor de jongste kinderen om kennis te maken met SmartGames. Hier is het in elk geval 1 van de favorieten van onze dochter.

Als ze wint van de wolf…

De spellen kopen kan via volgende links:
Doornroosje kopen!
Roodkapje kopen!
Sneeuwwitje kopen!
Drie kleine biggetjes kopen!

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop om zo mijn blog draaiende te kunnen houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!