Ik zag de boekjes eerder al op de website en vroeg me steeds af wat het nu juist was. Toen ik ze dan uiteindelijk in handen kreeg, trok ik mijn wenkbrauwen op… Wat kon er in hemelsnaam spannend zijn aan een vouw zetten in een blaadje en zo een prent te vormen?

Ik testte het uit met Charlotte (4,5) en Victor (6). Charlotte kreeg de Fold-a-pic voor kinderen van 3-4 jaar en Victor die voor kinderen van 5-6 jaar.

Ik knipte voor elk van hen een blad uit het boekje en legde hen het concept uit. Ondanks dat mijn kinderen héél vaak papieren vouwen, viel me nu heel hard op hoe fout hun fijne motoriek is op dat vlak en vooral hoe moeilijk het ze vonden om op de juiste plaats een vouw te zetten. Gelukkig vonden ze het leuk en lieten ze zich gemakkelijk bijsturen. Ze wilden het ene na het andere blad doen en per blad ze deden, zag ik gewoon hun motoriek verbeteren.

Daarnaast moeten ze ook logisch gaan nadenken. Hoe moet ik het blad vouwen om de prent heel te krijgen? In het boekje van Charlotte is dat 1 vouw, bij dat van Victor 3 vouwen. Er is nog een boekje tussen dat van hen waarbij je 2 vouwen moet zetten en ook de moeilijkste versie voor kinderen van 7-8 jaar heb ik liggen. Deze is echt een uitdaging. Zelfs ik moet er soms al stevig bij nadenken hoe je hierbij moet gaan vouwen. Deze laatste 2 boekjes kocht ik trouwens achteraf bij, zo overtuigd ben ik er van.

Nog enkele praktische informatie…
1 boekje bevat 30 opdrachten. De opdrachten kunnen 1 keer uitgevoerd worden. Daarna kan je de papieren wel weer ontvouwen, maar dan is de moeilijkheid weg natuurlijk. Wat wij al deden was een blad knippen en het dan in elkaar puzzelen, dat gaan we vaker doen. Zo kunnen we ze toch een keer meer gebruiken. Toch moet je het voor de prijs niet laten. 1 boekje kost 4,40 euro wat een correcte prijs is. De papieren zijn steviger dan gewone papieren en andere knutselboekjes zijn vaak duurder en deze kan je ook maar 1 keer gebruiken. Prijs-kwaliteit dus zeker oké.

Fold-a-pic is te koop bij de Belgische webshop Foozle.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!