Utopia… We liggen nog in discussie wie het het leukste vindt, maar 1 ding is zeker… Ik ben er het beste in!

Utopia is een denkspel van het merk Eureka! Ah!Ha. Het spel bevat 50 opdrachten van gemakkelijk tot erg moeilijk die opgedeeld zijn in 2 delen.

Hoe werkt het?
Deel 1 lijkt een beetje op sudoku. In elke rij en kolom mag maar 1 soort gebouw staan. Toch is het niet zo simpel als het lijkt. In het begin is het echt zoals Sudoku, maar hoe verder je komt des te minder tips je krijgt. Je moet dan echt goed gaan nadenken.

De tips die je krijgt zijn enkele gebouwen die al een plaats krijgen op het spelbord (bij de moeilijkere opdrachten niet meer) en hoe het uitzicht moet zijn. De gebouwen hebben namelijk verschillende hoogtes en je mag er steeds maar een aantal zien. Als je dus vanuit een bepaald oogpunt maar 2 gebouwen mag zien dan moet je er voor zorgen dat je de kleinere achter de grotere verstopt.

Deel 2 lijkt niet meer op sudoku. Nu mogen er wel meerdere gebouwen van dezelfde hoogte op 1 rij of 1 kolom staan. Bij de tips komt er nu dus extra bij hoeveel gebouwen je mag zien van dezelfde soort in een bepaalde rij of kolom. Hoe verder je raakt in het spel, des te minder tips je krijgt en des te meer je logisch moet gaan denken.

Wat wij er van vinden?
Toen ik er aan startte ging het heel erg vlot. Ik speelde vrij snel 23 van de 25 opdrachten uit van het eerste deel. Bij het tweede deel raakte ik tot de zevende opdracht en heb ik dus nog wat werk.

Mijn man vindt hem ook erg leuk, hij doet graag sudoku dus dit spel is een hit. Cognitieve oefeningen zijn namelijk erg moeilijk en zwaar voor hem en het feit dat het iets weg heeft van wat hij graag doet helpt. Daarnaast heeft hij heel zijn leven in de bouw gestaan dus jah… Een klein emotioneel kantje voor hem.

Ook de kinderen vinden hem leuk en spelen er regelmatig mee. De richtleeftijd ‘vanaf 8 jaar’ klopt mijn inziens helemaal.

Utopia kan je voor 19,95 euro kopen bij de Belgische webshop Foozle.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!