Ik weet niet hoeveel keer ik het op Instagram heb gezet, maar nog niet genoeg en ik weet nu al dat ik het ook niet vaak genoeg in deze blog ga kunnen zeggen… De kaarten van Numberloor zijn PRACHTIG! Maar echt waar, zo mooi! De details, de kleuren, de tekeningen, … Werkelijk… Ik kan er naar blijven kijken. Toch dient het spel niet om gewoon ‘naar te kijken’ natuurlijk. Ik zou het nochtans niet erg vinden.

Numberloor is een kaartspel om de getallenrij te oefenen voor de jongere kinderen en een spel om het optellen en aftrekken te oefenen voor oudere kinderen. Het spel heeft dus verschillende spelregels zodat het mee kan groeien met je kind.

Alles klaarzetten voor kinderen vanaf 8 jaar.
De gewone spelregels zijn voor kinderen vanaf 8 jaar, maar kinderen vanaf het einde eerste leerjaar die het optellen en aftrekken tot 20 onder de knie hebben kunnen dit vast ook al.

Je neemt alle etage-kaarten en ballon-kaarten en je neemt alle kaarten met rode markering op die je in de linker onderhoek terugvindt. Je schud alle kaarten en geeft elke speler 6 kaarten. Let er op dat elke speler wel etage-kaarten EN ballon-kaarten heeft, zo niet dan moet er opnieuw gedeeld worden. Vervolgens leg je in het midden een etage-kaart en ballon-kaart (met cijfer). Al de rest leg je afgedekt op 1 grote stapel ernaast.

Nu kan het spelen beginnen…
De bedoeling is om om ter snelste al je kaarten af te leggen. Dit doe je door je ballon-kaarten te gebruiken. Je moet als het jouw beurt is minstens 1 kaart leggen, meer mag. Als je niet kan afleggen dan moet je 2 extra kaarten van de stapel nemen en mag je opnieuw proberen. Lukt het dan nog niet om af te leggen dan is het aan de volgende speler.

Je kan afleggen door op een etage-kaart hetzelfde cijfer te leggen als dat er al ligt of het cijfer dat je krijgt door het cijfer op de etage-kaart te vermeerderen of verminderen met het cijfer op de ballon-kaart. De cijfers op de kaarten gaan van 0 tot en met 9. Ligt er een 7 en moet je er 6 bij optellen dan heb je 13 en mag je dus een 3 leggen of je trekt beide cijfers van elkaar af en je legt een 1. Je mag zoveel etage-kaarten afleggen als je kan blijven leggen. Misschien heb je geen 3 of 1 maar wel 4 of 0 en een ballon-kaart van 7 dan leg je eerst de ballon-kaart waardoor je dus 7+7 of 7-7 krijgt en je vervolgens je 0 of 4 kan afleggen.

Ben je al je kaarten kwijt dan verdien je een ster en neem je 6 nieuwe kaarten van de stapel. De eerste die 5 sterren kan verzamelen is de winnaar.

Uiteraard zijn er ook speciale kaarten die alles extra spannend maken en je kunnen helpen of net tegenwerken.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar eens je bezig bent met het spel is het eigenlijk super simpel.

Spelen met kinderen vanaf 6 jaar?
Dan doe je de extra kaarten met rode markering weg en neem je die met blauwe markering erbij. Nu beperkt het optellen en aftrekken zicht tot 3.

Spelen met kinderen vanaf 4 jaar?
Hier moet je niet optellen of aftrekken, maar gewoon de getallenrij volgen. Dit spel wordt zonder de ballon-kaarten en speciale kaarten gespeeld, dus enkel met de etage-kaarten zonder extra markering. In het midden worden 2 etage-kaarten gelegd en jij moet kijken of jij het volgende of vorige cijfer op 1 van de 2 stapels kan leggen. Hier gaan we bij 9 niet naar 10 (0), maar gewoon weer naar beneden en bij 0 niet naar 9, maar gewoon weer naar 1.

Ook hier krijg je na het wegspelen van al je kaarten een ster en 6 nieuwe kaarten tot er iemand 5 sterren heeft verdiend.

Wat wij er van vinden?
De kaarten zijn zooooo mooi! Oké, dat wisten jullie al…
Het spel is leuk en met oudere kinderen echt spannend. Ze leren er super veel van zonder dat ze het doorhebben. Het komt hier geregeld uit de kast en we spelen dan vaak meerdere keren na elkaar. Het is echt een geweldig leuk spel om de getallenrij en het optellen en aftrekken te oefenen.

Het spel kan je koop bij de Belgische webshop Foozle en is helemaal niet duur!

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!