Toen Maan Amsterdam op zoek was naar mensen om hun alfabetkaarten te testen, meldde ik me natuurlijk enthousiast aan. Met Victor die zo moeilijk leert lezen en problemen blijft houden in ‘Waar hoor ik welke klant?’ en Charlotte die volop bezig is met letterherkenning, vond ik mezelf toch echt wel de geschikte persoon om ze te testen.

Ze stuurden me 2 verschillende sets op. Pien (groen/blauwe) en Juul (roze/geel). Toen ze toekwamen was ik meteen verliefd… Wat zijn ze mooi! De foto’s online doen ze echt geen eer aan, ze zijn echt prachtig! Naast dat ze heel mooi zijn, zijn ze ook van stevige en degelijke kwaliteit.

Wat me vooral aansprak in de kaarten en waarom ik ze wilden testen en met name de 2 verschillende sets, is dat ze gewoon niet hetzelfde zijn. De beiden sets zijn, afgezien van de kleuren ook echt compleet verschillend. Beide sets bevatten andere woorden. Op de voorzijde staat er een prent met woord en op de achterzijde staan er 3 verschillende woorden. Op de achterzijde staat ook het letterbeeld in blokletter en drukletter. Maar het allerbelangrijkste… Ze zijn in het Nederlands! Echt, dat is niet zo simpel te vinden als je denkt.

Ik ging er al snel mee aan de slag. Ik stopte letters een bak orbeez en zowel Charlotte als Victor een set kaarten. Elk moesten ze een letter uit de orbeez nemen en de bijhorende letterkaart zoeken. Vervolgens moesten ze de kaart omdraaien en 1 woord op de achterzijde uitkiezen om na te leggen met de letter keien die in de orbeez verstopt zaten.

Set Juul koop je hier voor 11,95 euro.
Set Pien koop je hier voor 11,95 euro.
Orbeez kan je hier kopen.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden. De alfabetkaarten zijn gekregen, maar mijn mening is eerlijk.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!