Bij goed weer proberen wij zoveel mogelijk lessen buiten te doen en dan hebben we nog meer mogelijkheden om te gaan bewegend leren. 1 van de dingen die we doen is dan rekenen met onze velcro dartspellen.

We hebben een set met 3 verschillende velcro dartspellen.
– tot en met 10
– tot en met 20
– tot en met 100
We kunnen dus op verschillende moeilijkheden oefenen, zeker als we de 3 dartborden gaan combineren.

Uitrekenen wat je gooit met 2, 3 of meer balletjes.
De eerste manier is simpel… Je gooit een aantal balletjes en gaat die getallen allemaal met elkaar optellen, van elkaar aftrekken, met elkaar vermenigvuldigen, …

De uitkomst gooien.
Je zegt een getal en zij moeten zelf bedenken hoe ze die uitkomst kunnen creëren. Door ze op te tellen? Door cijfers van elkaar af te trekken? Te delen of vermenigvuldigen? De cijfers die ze nodig hebben om tot die uitkomst te komen daar moeten ze proberen de balletjes op te gooien.

In combinatie met het krijtbord.
Schrijf rekenoefeningen op het krijtbord (of op papier kan ook natuurlijk) en laat ze daarna de cijfers proberen te gooien met de balletjes.

Om ter hoogste gooien.
Deze spreekt voor zich. Neem ieder een kleur balletjes en gooi het hoogste aantal.

Hetzelfde aantal gooien, maar op een andere manier.
Probeer hetzelfde aantal te gooien, maar je moet andere cijfers hebben of het op en een andere manier kunnen uitrekenen.

De dartspellen die wij hebben zijn nog een restant van onze vroegere webshop en ik kon ze nergens anders vinden, gelukkig zijn er genoeg andere soorten op de markt zodat ook jullie hiermee thuis aan de slag kunnen.

Velcro dartspellen vind je bijvoorbeeld hier.

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!