Het boek moest wel 10x voorbij komen op sociale media alvorens ik het dan toch ging kopen. Al dat gestoef over dat boek moest een reden hebben toch? Ook de achterkant van het boek zegt het ‘Wereldwijd meer dan 200 000 exemplaren verkocht.’

We begonnen te lezen in het boek en al snel snapte ik waarom iedereen er zo vol lof over was.

Over het boek zelf
Alice in Wonderland is een gekend sprookje, wel op dat sprookje is dit boek gebaseerd en toch is het helemaal anders.
Alice is een meisje van 11 jaar dat helemaal niet van wiskunde houdt. Meer nog… Ze ziet er zelfs het nut niet van in tot op een dag ze een bijzonder avontuur beleeft. Ze ontmoet een vreemde man, Lewis Carroll wie haar meeneemt naar Wiskunde Wonderland. Een land waar wiskunde echt tot leven komt. Waar ze de Gekke Hoedenmaker, de Kolderkat en nog vele andere gekke wezens ontmoet. Ze leert tijdens haar avontuur alles bij over wiskunde en moet haar mening bijstellen.

Achteraan het boek is er zoals vaak een woordenlijst. Persoonlijk kijk ik zelden naar woordenlijsten, maar bij dit boek is het gewoon echt heel nuttig. Ik grijp er regelmatig naar.

Wat wij vinden van het boek?
Het boek leert je op een andere manier tegen wiskunde aankijken en vooral ook meer inzicht krijgen in wiskunde. Ik heb als kind de priemgetallen gewoon van buiten geleerd. Ik wist wel dat het getallen waren die enkel door zichzelf en 1 deelbaar waren, maar wist je dat er ook een andere manier is om ze heel snel te ontdekken? Ik niet! Dankzij het boek hebben we dat geleerd en we hebben het dan ook in de praktijk toegepast met een 100veld en gekleurde schijfjes.

Ook de maaltafels leerden we plots op een zeer visuele manier kennen met lijnen en stipjes zonder te hoeven rekenen.

Het boek is ook echt voor iedereen. Voor mensen die niet veel van wiskunde kennen en dus jongere kinderen, maar hoe verder je in het boek komt des te ingewikkelder alles wordt. Ik heb het boek bij de moeilijkere hoofdstukken aan de kant gelegd omdat deze nog niet van toepassing zijn voor de kinderen, maar ik weet nu al naar welk boek ik ga grijpen als ik bepaalde formules duidelijker wil uitleggen aan de kinderen eens ze daar aan toe zijn.

Ook vraagt het boek je om mee na te denken. Natuurlijk kan je zelf verder lezen en zo het antwoord ontdekken, maar als je het echt leuk wil maken dan leg je het boek bij een raadsel even aan de kant en probeer je het eerst zelf even op te lossen. Zo heb je er ineens een breinbreker bovenop.

Praktische informatie
Het boek is als je het mij vraagt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het einde van het boek zal vast te moeilijk zijn, maar dan groeit het tenminste wel mee met je kind.

Het is, wat mij betreft, een echt must-have die iedereen in zijn boekenkast moet hebben staan. Al staat hij hier zelfs niet in de boekenkast, maar altijd ergens in het zicht om naar te grijpen.

Alice in Wiskunde Wonderland koop je hier voor 18,99 euro. Je kan het hier ook inkijken, maar geloof mij… Dit is echt geen miskoop!

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!