De SmartGames met magneten zijn hier de SmartGames die het minste worden gebruikt. We houden meer van spellen waarbij je echt iets kan vasthouden, toch zijn we blij dat we er 3 van hebben. Deze gaan snel mee in de handtas als we ergens iets gaan eten of in de auto bij een langere rit. Ze zijn dus behoorlijk onmisbaar in ons SmartGames assortiment.

Noah’s Ark
Dit spel is voor kinderen vanaf 5 jaar en bevat 2 x 5 dierenmagneetjes in 5 verschillende kleuren. De bedoeling is dat je je dieren legt zoals aangegeven in 1 van de 48 opdrachten en dan alle andere dieren erbij legt. Alle dieren moeten in de Ark passen en geen enkel dier mag buiten de vakjes komen, op zijn zij of ondersteboven liggen.

Het spel is opgebouwd in 4 niveau’s. Elk niveau bevat 12 uitdagingen.

Deze is het gemakkelijkste van de 3 spellen die we hebben en persoonlijk vind ik deze het leukste. Het is een kleurrijk spel en je moet er toch echt wel bij nadenken. Ik speelde hem zelf na lange tijd uit en dat was een behoorlijke uitdaging.

Noah’s Ark is hier te koop.

Brain Cheeser
Brain Cheeser is voor kinderen vanaf 6 jaar. De bedoeling is dat je de muizen legt zoals aangegeven in de opdracht en vervolgens er voor zorgt dat ze allemaal in een gaatje van de kaas terecht komen.

Het spel bevat 4 verschillende niveau’s. In Starter en Junior krijg je in de opdracht al enkele voorgeplaatste stukken kaas te zien. Vanaf Expert moet je het zonder deze hulp doen.

Deze vind ik ook nog wel leuk. Het is uitdagend en ik krijg hem niet uitgespeeld in tegenstelling tot Thibeau. Ik vind de muisjes trouwens kei leuk afgebeeld.

Brain Cheeser is hier te koop.

Busy Bugs
Deze is voor kinderen vanaf 7 jaar. Je krijgt in de opdracht een aantal dieren te zien en jij moet de puzzelstukken zo op het spelbord leggen zodat enkel de dieren van in je opdracht nog zichtbaar zijn.

Een simpel concept, maar niet zo eenvoudig om te spelen. Ik vind hem echt behoorlijk moeilijk. Het spel is ook weer opgedeeld in 4 niveaus, maar ik raak echt niet verder dan Starter al kan het ook liggen aan het feit dat ik deze het minst leuke vind. De kinderen vinden hem dan weer super simpel trouwens. Zowel de oudste als de tweede zoon speelde hem al uit. Het moet dus echt aan mij liggen. Ze lachen me dan ook maar al te graag uit als ik er weer mee zit te puzzelen.

Ik kan er ook niets aan doen dat ik niets heb met kleine kriebeldiertjes.

Busy Bugs is hier te koop.

Nog andere SmartGames ontdekken?
SmartGames en hoogbegaafd – 3 favorieten
IQ-Arrows
4 uitdagende sprookjes

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!