Jullie zullen de banner bovenaan de website vast al wel hebben zien staan, maar hij verdient natuurlijk ook een woordje uitleg.

Ik ben lange tijd radeloos geweest als het gaat over wat ik met Victor moest doen. Voorruit, weer achteruit, stil staan, in een cirkeltje draaien, voorruit vliegen, … Zijn ontwikkeling is niet te volgen en op zijn zachtst gezegd een grote uitdaging.

1 van de moeilijkheden is het leren lezen. Ik laat het zoveel mogelijk los, maar er is inspectie en nog belangrijker… Hij wil zelf héél graag leren lezen. Toch lukt het niet ondanks zijn grote wil om te leren lezen. Ik zocht, probeerde, testte uit, … en kwam tot inzicht. Ik ontdekte wat niet en gelukkig ook wat wel werkt. Er is maar 1 probleem… Dat wat werkt voor hem kan je niet kopen bij een uitgeverij of in een webshop. Het is volledig op maat en daar vind je gewoon niet wat je nodig hebt. Er zijn natuurlijk hier en daar wel bestandjes te vinden, maar nooit volledig genoeg voor wat ik (en vooral Victor) nodig heb.

Ik ging dus zelf aan de slag en zal dat blijven doen. Natuurlijk allemaal heel tof om dat te maken voor de zoon, maar het is nogal stom als ik het op mijn computer heb staan en ik het niet zou delen. Wie weet heb jij een kind dat wat extra oefenmateriaal kan gebruiken, dat graag een andere werkvorm gebruikt of net zo hard zijn best doet als Victor, maar het niet lukt en dit gewoon ook echt kan gebruiken. Het maakt niet uit voor wie of wat… Als ik er iemand blij mee kan maken dan deel ik het graag.

Het bestand bevat 100 knijpkaarten voor beginnende lezertjes + 5 tips om leren lezen leuk te maken. Je kan het bestand via de link bovenaan de pagina downloaden of gewoon door hier te klikken.

Heel belangrijk! Het bestand is gratis!

Ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan zullen beleven als dat ik had aan het te maken en het zien van Victor zijn gezicht toen hij ermee aan de slag ging. Ik heb echt grote ogen getrokken toen hij ermee begon. Plots kon hij woorden juist aanduiden met letters die ik hem nog niet (bewust) geleerd had.

Voor wie me kent, weet hoe dat gaat bij mij als ik razend enthousiast ben… Ik roep het van de daken…

Dit werkt echt voor hem!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

7 Reacties

  1. Top gedaan! Ziet er echt super leuk uit! Jouw werk zal niet enkel Victor helpen, maar zeker en vast nog vele anderen! Proficiat!

  2. Waaaauw! Hoe mooi is dit!? Onzen Arthur heeft lezen ook nog niet volledig onder de knie, waardoor deze kaartjes dus meer dan welkom zullen zijn. Ik vraag ze meteen aan. 🙂

  3. Hoi Kimberly, wat een mooie kaartjes zeg!! Ik ga ze zeker gebruiken met mijn oudste, die gaat zeg maar lekker vlot, maar dan wel op zijn manier (lees: ik doe waar ik zelf zin in heb) en ik denk dat hij voor deze kaartjes wel te porren is. Ik las je stukje onder de kaartjes. Ken je de methode ‘Leespraat’? Dat is geheel gericht op leren lezen met woordbeelden. Het is wel een richtlijn en niet een kant en klare methode met boekjes enzo, maar misschien interessant voor jullie? Groetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.