Jullie waren vorige week razend enthousiast over Alice in Wiskunde Wonderland, maar wat ik er niet bij had verteld was dat er sinds kort ook een Alice in Wetenschapswonderland is. Ja, mensen jullie horen me al komen natuurlijk… Deze is net zo geweldig als de andere!

Over het boek zelf
Het verhaal begint met Alice die een opstel moet schrijven over natuurkunde, maar dat blijkt haar ding zo niet te zijn totdat ze plots een klein mannetje ontmoet. Ze vindt in haar boekentas een boekje en van zodra ze daarin begint te lezen start er een waar avontuur voor haar.

Ze reist door de wetenschap heen en ontmoet tal van grote geleerden zoals Charles Darwing, Leonardo da Vinci, Galileo Galilei, … en leert dingen over de zwaartekracht, lichtsnelheid, de wetten van Newton, het beginsel van Archimedes, materie en nog veel meer.

Het verhaal eindigt met het opstel van Alice dat je helemaal kan bekijken. Het kleine mannetje geeft er ook punten op 10 op. Ik ga natuurlijk niet verraden hoeveel punten hij vindt dat ze moet krijgen.

Ook dit boek eindigt met een super interessante woordenlijst.

Wat wij van het boek vinden?
Ik had het natuurlijk al verraden… Het is geweldig! Het boek legt op een eenvoudige en duidelijke manier behoorlijk ingewikkelde leerstof uit. Ik ben helemaal geen grote geleerde als het op wetenschap aankomt, maar na dit boek heb ook ik het helemaal begrepen.

Net als Alice in wiskunde wonderland kan je ook dit boek in de praktijk omzetten en leuke proefjes gaan doen. We zijn dan ook van deze weer grote fan. Het is geen boek dat je gewoon moet doorlezen, maar echt kan gaan gebruiken in de praktijk. Net doordat je er echt praktisch mee aan de slag gaat, is het zo leuk een leerrijk. Hier is het echt een boek waar we bewust gezinstijd voor nemen.

Het boek is werkelijk voor iedereen en dus niet enkel voor kinderen. Ik heb er zoveel uit geleerd! Echt weer een enorme aanrader.

Praktische informatie
Het boek is mijn inziens voor kinderen vanaf 8 jaar. Ik raad je aan om ze het boek niet gewoon in de handen te duwen maar het samen te lezen en er echt mee aan de slag te gaan. Dat maakt het zoveel leuker.

Net als Alice in Wiskunde Wonderland is ook deze wat mij betreft, een echte must-have die iedereen in zijn boekenkast moet hebben staan. Al staat hij hier zelfs niet in de boekenkast, maar altijd ergens in het zicht om naar te grijpen.

Alice in Wetenschapswonderland koop je hier voor 16,99 euro. Je kan het ook eerst even inkijken alvorens aan te kopen, maar geloof mij… Het is géén miskoop!

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!