Dé vraag die ik afgelopen maand met veel plezier wel 100 keer heb beantwoord…

‘Welke SmartGames vind jij het allerleukste voor een kind van(af) 6 jaar?’

Blijkbaar is 6 jaar zo’n leeftijd waarop ouders SmartGames beginnen te introduceren bij hun kinderen ofzo, geen idee maar het was echt erg opvallend. Om aan jullie vraag tegemoet te komen deze blog.

Mijn 2 persoonlijke favoriete SmartGames voor kinderen vanaf 6 jaar. Oké, 1 van de 2 is voor kinderen vanaf 5 jaar volgens de doos, maar hoe dan ook nog een mega aanrader voor kinderen vanaf 6 jaar.

First of all, diegene die ik het hardste heb geroepen…

Smart Farmer
Zoals de naam al doet vermoeden is het een SmartGame met diertjes. De dieren moeten van elkaar gescheiden worden en per diersoort worden gegroepeerd met behulp van hekjes.

Het spel bevat een speelbord (weide), 3 hekjes, 2 paarden, 2 koeien, 2 schapen, 2 varkens en 3 drinkbakjes.

Je start door de benodigde dieren in de weide te plaatsen zoals aangegeven in de opdracht. Vervolgens moet je met de hekjes (je hoeft ze niet allemaal te gebruiken) de dieren van elkaar scheiden per diersoort. Hoe verder de opdrachten vormen des te meer dieren staan er op de weide.

Er zijn 60 opdrachten en pas vanaf opdracht 37, tevens de start van het moeilijkste niveau, komen de drinkbakjes erbij. Hierbij is het de bedoeling dat elke diersoort ook 1 drinkbak heeft. Dit zorgt ervoor dat het natuurlijk extra moeilijk wordt.

Deze is 1 van mijn favorieten, maar niet enkel van mij. Het hele gezin vecht voor deze. Het spel is natuurlijk ook gewoon leuk voor jongere kinderen zoals Charlotte om vrij met de diertjes te spelen.

Smart Farmer kan je hier kopen.

Dinosaurs mystic islands
Deze vroeg Victor voor kerst en ik had er mijn bedenkingen bij, maar kijk hij staat hier nu toch bij de favorieten voor kinderen van(af) 6 jaar.

Het spel bevat een speelbord en 6 puzzelstukken.

De bedoeling van het spel is simpel. Plaats de puzzelstukken zo op het speelbord zodat de rode dinosaurussen gescheiden blijven van de groene dinosaurussen en alle eilanden moeten mooi afgewerkt zijn. Zo kunnen de rode dinosaurussen de groene niet opeten.

Het spel bevat 80 opdrachten die volgens 4 niveaus steeds moeilijker worden.

Deze bleek dus veel leuker te zijn dan gedacht en wordt hier ook heel regelmatig gespeeld, ja ook door mij al is hij voor volwassenen misschien net iets te eenvoudig.

Dinosaurs mystic island is hier te koop.

Meer lezen over andere SmartGames?
3x SmartGames met magneten
SmartGames en hoogbegaafd – 3 favorieten
SmartGames: IQ-Arrows
4 uitdagende sprookjes

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!