De kinderen moeten van mij niet leren coderen (programmeren), maar het inzicht en logisch denken dat ze moeten hebben om deze 2 spellen te gebruiken, kan volgens mij enkel maar goed zijn voor hun algemene ontwikkeling. Daarnaast worden de begrippen links en rechts wel héél hard geoefend met deze spellen. Wel zo handig toch?

Algoracing
100 spellen in 1 en toch maar 1 spel, dat is Algoracing zo’n beetje. Oké, dat is niet helemaal waar, maar door de bijgeleverde blokken kan je dus wel héél veel verschillende ‘landschappen’ maken waardoor het er dus steeds anders uitziet en je dus nooit 2x dezelfde weg kan afleggen en je dus moet blijven nadenken.

Wel zijn er effectief 2 verschillende spelmogelijkheden. 1 voor kinderen vanaf 6 jaar en 1 voor kinderen vanaf 10 jaar. Het spel gaat dus jarenlang mee wat altijd goed is meegenomen.

Hoe werkt het spel?
De rovers zijn aangekomen op een nieuwe planeet en moeten deze gaan ontdekken. Ze moeten de nodige levensvormen verzamelen om zo er als beste uit te komen.

De rovers mogen zich enkel verplaatsen volgens het algoritme dat jij met je kaarten hebt gelegd. Kan je niet leggen dan mag je er voor kiezen om kaarten in te wisselen ipv je rover te verplaatsen. Zo kan je hopelijk de volgende keer wel een algoritme leggen.

Tijdens het verplaatsen van je rover kom je obstakels tegen zoals muren waar je over moet springen, levensvormen die je moet verzamelen of blokken waar je op of af moet springen. De levensvormen zijn het belangrijkste, deze moet je verzamelen en terugbrengen naar je eigen of een ander lab. Dit hangt af of je met de eenvoudige of moeilijke spelregels speelt. Opgelet, je tegenspelers kunnen de levensmiddelen van je afpakken!

Hoe moeilijker je het spel maakt, des te meer opties zijn er zoals liften, teleporteren van je tegenspeler naar zijn thuisbasis, je algoritme zichzelf laten herhalen, … Kortom tal van mogelijkheden om het spel stapje voor stapje uit te breiden.

Wat wij van het spel vinden?
Voor Victor is het nog te moeilijk. Die is dan wel 6 jaar, maar het vraagt nog teveel van hem. Dat wil niet zeggen dat de leeftijdsindicatie fout is, wel dat het een spel is voor kinderen die het nodige inzicht hebben in zo’n zaken.

De oudste 2 kinderen vinden het kei leuk en ikzelf ook. Het spel groeit mee, je kan elkaar wat gaan ‘pesten’, je moet veel nadenken over hoe je het gaat aanpakken, overdenken welke kaarten je gaat houden en welke je gaat inruilen, …

Als laatste, niet onbelangrijk… De kwaliteit is super en het is kei mooi vormgegeven. Net als Numberloor is ook dit spel gewoon geweldig mooi! Vooral de rovers zijn echt kei leuk gedaan!
Kortom, een echte aanwinst in onze kast met educatieve spelletjes.

Algoracing kan je kopen bij de Belgische webshop Foozle.

Ik leer coderen
Jumbo heeft een hele reeks ‘ik leer’ koffertjes en ‘ik leer coderen’ is daar de nieuwste van. Aangezien ik ook al ‘ik leer schrijven’, ‘ik leer lezen’ en ‘ik leer rekenen’ in mijn bezig heb, was het dus maar al te logisch dat ik deze graag aan mijn assortiment wilde toevoegen. Hij kwam dus op de wishlist van Victor met de feestdagen en hij kreeg hem van zijn grootouders.

Ik vind de koffertjes vooral leuk omdat ze gemakkelijk overal mee naartoe te nemen zijn. Educatief materiaal dat ik gemakkelijk mee kan nemen op verplaatsing heeft bij mij al snel een streepje voor.

Hoe werkt het spel?
Het koffertje bevat 20 kleurrijke opdrachtkaarten waarop je kind een algortime moet leggen met de bijgeleverde blokjes om zo de aap bij de bananen te krijgen. Er is maar 1 oplossing. Een fout blokje past gewoonweg niet op de opdrachtkaart.

De opdrachtkaarten worden natuurlijk moeilijk naarmate je verder geraakt.

Wat wij van het spel vinden?
In het begin is het allemaal erg duidelijk, maar als je bij de moeilijkere opdrachtkaarten komt dan spreekt het allemaal niet meer voor zich. Ik heb er op een gegeven moment de handleiding moeten bijnemen en toen was het voor mij wel duidelijk. Het meest onduidelijke is het blokje voor de ‘herhaling’ dit is gewoon een klein blauw blokje.

Verder zijn er kaarten waarbij je verschillende routes kan nemen. Je moet dan de kortste weg nemen of die naar de meeste bananen.

Als je de handleiding hebt gelezen is het allemaal wel duidelijk, maar ik ben iemand die bij materialen als deze ze gewoon aan mijn kind wil geven en dat die met 1 oogopslag snapt wat er moet gebeuren. Het is materiaal waarvan ik wil dat ze het echt zelfstandig kunnen gebruiken en dat is niet 100% het geval bij dit koffertje (bij de andere 3 koffertjes trouwens wel).

Lichtjes teleurgesteld dus, maar zeker leuk om in huis te hebben anders had ik het al lang weg gedaan.

Je kan ‘ik leer coderen’ hier kopen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!