Frans… Ik schreef er eerder al over in een artikel over Quiboba – leer je talen. Het is een vak dat hier maar niet wil vlotten.

Er is maar 1 oplossing om dat een beetje bij te benen en dat is het leuk maken. Sinds kort hebben we materialen van het merk Schubi in huis. We hebben 2 verschillende soorten materialen in huis gehaald en van elke soort 4 varianten zodat we genoeg kunnen variëren. Na Quiboba heb ik namelijk geleerd dat dit soort materiaal enorm aanspreek bij de kinderen en dus was het een verstandige gok.

We kochten de Puzzles Français en de Schubitrix.

Puzzles Français
Deze kwamen binnen en waren meteen een hit. Mijn vermoeden klopte en gelukkig maar, het zijn namelijk niet de goedkoopste puzzels.

Elke doos bevat vier verschillende puzzels van 25 stukjes met bijhorende onderplaten. De dozen bevatten steeds 2 onderwerpen waarover je de basiswoordenschat gaat inoefenen. Per onderwerp zijn er dus ook 2 niveaus van moeilijkheid.

De bedoeling is dat je de onderplaat voor je op de tafel legt en de puzzelstukjes met de afbeelding naar beneden. Nu moet jij het juiste Franse woord bij het juiste prentje leggen. Is alles juist dan is jouw puzzel compleet en krijg je te zien wat je hebt gemaakt.

Ideaal dus voor zelfstandig werk vanwege de zelfcontrole met de afbeelding van de puzzel.

Ik kocht de puzzels bij Bekius Schoolmaterialen.

Schubitrix
Wie Triominos kan spelen, kan ook Schubitrix spelen. Het is op dezelfde basis opgebouwd.

Elke speler krijgt een x-aantal kaartjes (aantal naar gelang het aantal spelers) en de rest ligt op een stapeltje op de tafel. De bovenste kaart wordt omgedraaid op de tafel gelegd en dan kan het spelen beginnen. Vanaf dan leg je om de beurt een kaartje af. Kan je niet leggen dan moet je een kaartje van de stapel nemen en mag je opnieuw proberen. Kan je nog steeds niet dan is het aan de volgende speler. Wie als eerste al zijn kaartjes kwijt is, is gewonnen.

Uiteraard kunnen kinderen dit spel ook alleen spelen. Er is namelijk altijd maar 1 oplossing en de vorm die de kaartjes maken als alles correct is, staat achteraan in de handleiding. Daarnaast staan ook alle woorden met hun geslacht daar nog een keer op een rijtje.

Elk doosje bevat 18 dubbelzijdige kaartjes. De voorkant heeft een andere kleur en onderwerp dan de achterkant. Zo leer je 2×18 basis woordjes en zinnetjes in het Frans.

Ik kocht Schubitrix net als de puzzels bij Bekius Schoolmaterialen.

Beiden spellen zijn dus ideaal om de basiswoordenschat uit te breiden en dus uitermate geschikt voor zowel jongere kinderen als al wat oudere kinderen. Of voor mama’s en papa’s zoals mijn man en ik die ook dringend hun Frans wat extra moeten oefenen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!