Wie me al langer volgt weet dat ik niet alleen een SmartGames verslaving heb, maar ook een TipToi verslaving. Eigenlijk gebruiken we ze te weinig, maar dat ligt vooral aan het tekort aan uren in een dag. Het is dankzij Charlotte dat ik er nu aan dacht om nog eens te schrijven over 1 van de spellen, uiteraard het spel dat zij de laatste tijd regelmatig zelf uit de kast trekt.

De hongerige getallenrobot! Hij heeft zelfs een naam… Robby!

Logisch dat ze snel naar deze grijpt. Hij zit er zo ontzettend leuk uit! Het hele concept is eigenlijk heel erg leuk. Je leert namelijk alles over cijfers en vormen. Je leert hoe een vorm er uitziet, je leert de kleuren van de vormen, je leert cijfers herkennen tot en met 20, getallenreeksen maken, reeksen maken van cijfers en vormen, rekenen tot en met 20, raadsels waarbij jij moet raden welk cijfer of vorm wordt beschreven, …

Kortom, er zitten heel wat educatieve spelletjes verstopt in de hongerige getallenrobot. Wil je geen spelletjes spelen, dan kan je ook gewoon gaan ontdekken door alles aan te duiden met de TipToi pen.

Waarom het concept van de hongerige getallenrobot zo leuk is terwijl het eigenlijk héél educatief is? Wel, omdat je de oplossing steeds moet laten opeten door de hongerige getallenrobot. Je moet het juiste antwoord aanklikken en vervolgens in de mond stoppen van de robot. Daarna moet je met de TipToi pen de mond toe duwen en eet de robot het antwoord op.

De robot lust ook alleen maar cijfers en vormen en absoluut geen groentjes. Wat heb je nog meer nodig om een kind te stimuleren dan een robot die echt geen groentjes lust?!

Je kan dit spel alleen spelen, maar ook met 2, 3 of 4 spelers.

De doos geeft aan dat het spel is voor kinderen van 4 tot 7 jaar en dat is behoorlijk correct.
Nog 1 kleine kanttekening voor wie TipToi niet kent… Je hebt wel een TipToi pen nodig om dit spel te spelen, deze is niet bijgeleverd in de doos.

De hongerige getallenrobot kan je hier kopen.

Nog meer TipToi spellen ontdekken?
Tiptoi voor jonge kleuters
Tiptoi: Starterset wereldatlas

*Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Voor jullie hetzelfde, maar ik krijg een klein procentje op de verkoop zodat ik de blog draaiende kan houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!