Een tijdje geleden passeerde er zo’n gesponsord berichtje op mijn Facebook. Tsnukbox zocht 5 testers voor hun doos. In ruil voor onze bevindingen, mochten wij gratis de Tsnukbox testen. Ik schrijf me in en een paar weken later kreeg ik een telefoontje vanuit Nederland… Vanwege het grote enthousiasme hadden ze 6 gelukkigen gekozen ipv 5 en wij waren er 1 van.

Er valt heel veel te zeggen over deze box en er is nog veel meer om te zien. Scroll dus zeker verder na elke galerij aan foto’s, want geloof het of niet… Er komt elke keer nog meer.

Wat is een Tsnukbox nu juist?
De opmerkzame mensen van ons zullen het misschien al gezien hebben… TSNUK omgekeerd is KUNST en dat is dus wat de doos inhoudt… Een box vol materialen om zelf kunst te gaan creeëren.

De box is ontwikkelde door 2 papa’s en een mama die er in geloven dat het creatieve brein van jonge kinderen sneller ontwikkelt als ze vanaf heel jonge leeftijd al in contact komen met kunst.

Er is een Tsnukbox voor 3 leeftijdscategorieën. Namelijk voor kinderen van 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar. Daarnaast is de Tsnukbox ontwikkeld voor een kunstdocente die er mee voor zorgt dat de box laagdrempelig, leuk en educatief is.

Wat hield onze Tsnukbox in en wat konden we er mee doen?
Onze Tsnukbox bevatte 3 opdrachten met daarbij alle materialen die je nodig hebt om de opdrachten te kunnen maken. Dit is niet wat een standaard abonnement inhoudt, sevens meer daarover.

Wij kregen dus een super mooie gevulde doos met daarin aquarelpotloden, een snijmat, schaar, breekmes, gummen, kneedgummen, potloden, houtskool, linosnedeset, tekenpapier, verf, linolium snijplankjes enzoverder, enzoverder.

De opdrachten in deze Tsnukbox gingen allemaal over Kubisme. Bij de opdrachten zit ook wat handige informatie hierover. Geen bergen droge tekst, maar beknopte informatie zoals wat kubisme is, waar en wanneer het ontstaan is, de typische kenmerken er van, welke kunstenaars pionier waren binnen deze kunststijl, … Allemaal met een kort maar toch erg duidelijk antwoord. Ideaal voor kinderen. Je kan hen snel de juiste informatie bezorgen zonder hen te vervelen.

De opdrachten in deze doos waren een kubistisch stilleven, drieluik ‘de boom’ en een kubistisch portret maken. Dit gelde voor zowel de opdrachten van 4-6 jaar als die van 10-12 jaar. Het verschil ligt hem in de manier waarop je het maakt. Bij het kubistisch portret van de jongsten zat natuurlijk niet de opdracht om het portret uit lino te maken. De opdrachten zijn dus aangepast aan de leeftijdscategorie waarin jouw kind valt.

Wat wij er van vonden?
Op het moment dat ik deze blog schrijf, hebben we 2 van de 3 opdrachten gedaan. Ik hoef de derde niet te doen met te kinderen om mijn mening met jullie te kunnen delen.

Eerlijk is eerlijk… Ik heb niets met kunst. Ik ken er niets van, ik snap er niets van en vraag me in een museum nooit om kunst te beoordelen want vanuit mijn autisme ga ik gewoon heel letterlijk zeggen dat ik zie en dat is bij kunst meestal niet de bedoeling. Ja, beeld het je maar in hoe ik als volwassene op de vraag ‘Wat zie je hierin?’ antwoord met ‘Vierkanten.’ of ‘Vlekken.’ of ‘Een man.’

Toch wil ik dat mijn kinderen verschillende technieken ontdekken, er meer over leren en net zoals ik het wel gaan appreciëren. Omdat ik de voeling met kunst echt niet heb, is de Tsnukbox meer dan welkom. Ik voelde me meer thuisonderwijzer dan ik ooit dacht. Mijn tafel zag er echt uit alsof we grote kunst gingen maken en toen ze bezig waren, barstte ik bijna uit elkaar van trots. Het voelde zo écht en we leerden zoveel bij.

Ik had materialen in mijn hand die ik nog nooit van dichtbij gezien had en het was heerlijk om met de kinderen te doen.

Belangrijker is natuurlijk wat de kinderen er van vonden. Nathan is nog te jong, maar de andere 4 gingen héél enthousiast aan de slag en als je mijn op Instagram of Facebook volgt dan zal het je vast niet ontgaan zijn… De kinderen lachen echt de hele tijd op de foto’s (als ze niet héél geconcentreerd bezig zijn op dat moment). Echt zalig om te zien.

Deze box is een enorme meerwaarde voor zowel binnen thuisonderwijs, als ouders thuis, maar ook voor leerkrachten. Lino is misschien wat duur voor in een klas, maar je kan de opdrachten ook anders uitvoeren bijvoorbeeld waardoor je er toch mee aan de slag kan met een grotere groep.

Als je het ons vraagt is het echt een aanrader.

Wie, wat, waar, hoe duur?!
Jaja, op Facebook en Instagram kwamen al deze vragen meteen zeer enthousiast aan bod en ik snap waarom. Toen kon ik nog niet veel vertellen omdat ik zelf nog niet de nodige informatie had, maar nu hebben ze het allemaal online gezet.

1 ding… De box zoals ik hem kreeg is niet te bestellen. Je neemt een abonnement op de opdrachten (dat kan ook digitaal) zonder materialen en als abonnee kan je aan goedkopere prijs bij hen de materialen bestellen. Ik heb enkele producten gecheckt en het is wel degelijk goedkoper dan ergens anders.

Alle informatie kan je dus vinden op hun website.

Oh ja, meerdere kinderen is niet meer betalen. Enkel als ze binnen een andere leeftijdscategorie vallen, maar dan krijg je wel weer korting op een tweede abonnement en niet weinig ook niet.

Nog een laatste dingetje…
Er zit passie in dit verhaal, heel veel passie. Als je met hen spreekt dan hoor je het gewoon. Het is prachtig. Ik hou van mensen die een product ontwikkelen met zoveel passie. Die hebben echt altijd een streepje voor bij mij.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!